Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 1-09-2022 SBS6

Brabantse gezelligheid ver te zoeken in Mr. Visser: 'Liegt dat je barst'

1 september 2022 21:42

Mr. Visser (71) en Viktor Brand (51) reizen in de eerste aflevering van 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' af naar Raamsdonkveer, waar Johan en zijn vriendin volledig in de clinch liggen met hun buren. En waar draait het dan allemaal om? Om een foeilelijk tuinhuis, een verdwenen pad en een aftands afdakje. Kortom: genoeg voer voor een fikse burenruzie met een Brabantse twist.

"Als 'ie er dan toevallig onder staat, dan laat ik zo’n plaat vallen"

Mr. Frank Visser doet uitspraak trapt het nieuwe seizoen donderdagavond af met een lekkere ouderwetse burenruzie in Raamsdonkveer. Daar woont de 77-jarige Johan al 45 jaar in zijn huurhuisje in een fijne volksbuurt. Niks dan Brabantse gezelligheid zou je dus denken, maar schijn bedriegt. Vanaf het moment dat zijn buren een tuinhuis hebben geplaatst in hun tuin, is het volledig gedaan met alle gezelligheid. Want niet alleen kijkt Johan nu uit op een spuuglelijk bouwsel, deze is ook nog eens boven op hun gezamenlijke pad gebouwd, waardoor Johan geen onderhoud meer kan plegen aan zijn garage. 

"Ik vind het er niet uitzien. En als er geen oplossing komt, dan ga ik ze zelf van mijn garage halen. En als ‘ie er dan toevallig onder staat, dan laat ik zo’n plaat vallen", dreigt hij over de platen die de buurman vastgemaakt heeft aan zijn dak - waar hij overigens niets van wist. Johan ontdekte pas na zijn vakantie dat zijn buren het een en ander gebouwd hadden. Hij wil dan ook zijn dak weer vrij wordt én dat het huisje zestig centimes opschuift.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

De buren in kwestie, Ad en Carola, snappen eigenlijk niks van al het geklaag van hun buurman. Volgens hen staat het tuinhuisje - zeg maar gerust huis - daar helemaal prima en moet de buurman eens ophouden met zijn eeuwige gezeur en gezever. Volgens de twee kan de buurman hen ook niets kwalijk nemen omdat niet zij, maar de woningbouw het pad hebben opgeheven. "Hij wil gewoon de koning van de straat spelen”, delen ze hun ergernissen.

Ook zijn ze de elektrische poort die 'te keer gaat als een blikken emmer' van de buurman he-le-maal zat. "Nu hij eisen gaat stellen, gaan wij dat ook doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Inmiddels is de zachte G van gemoedelijkheid ver te zoeken en is het de hoogste tijd dat Mr. Visser langskomt om het conflict voor eens en altijd op te lossen. Maar omdat Johan 20 jaar heeft gewacht om over het pad te klagen, is de zaak verjaard. Uiteindelijk zijn er geen winnaars, want Mr. Frank Visser kan vrij weinig doen aan de overlast en het geklaag van Johan en daarom wijst hij alles af. "U kunt nu door met een schone lei. Laat elkaar in vrede leven", adviseert de rechter dan ook.

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!