Dionne Slagter Beeld © ANP

Dionne Slagter duikt in waargebeurde misdaadverhalen voor nieuw programma

2 september 2022 06:00

Haar interesse in waargebeurde misdaad bracht Dionne Slagter (32) al tot het maken van een succesvolle YouTube-serie en een podcastreeks, maar nu is het tijd voor de volgende stap. Voor tv-zender ID duikt de bekende YouTuber vanaf vrijdag op televisie in spraakmakende misdaadverhalen uit de jaren 90. "Waar die fascinatie met true crime vandaan komt, vraag ik mezelf ook al tijden af", lacht ze in gesprek met het 'ANP'.

"Er is in de jaren 90 zoveel gebeurd en er is ontzettend veel beeldmateriaal van omdat het Amerikaanse Court TV in die tijd al die zaken op de voet volgde"

"Het is er sinds ik een jaar of 13, 14 ben", vertelt Dionne over haar voorliefde voor misdaadverhalen. "Rond die leeftijd begon ik al met het kijken naar waargebeurde misdaad op tv. Het triggerde me op de een of andere manier altijd wel en daarna zocht ik dan op internet of ik er meer over kon vinden." 

De eerste moordzaak die haar aangreep was die op JonBenét Ramsey, het Amerikaanse schoonheidskoninginnetje. "Dat meisje en ik hadden ook dezelfde leeftijd toen ze vermoord werd, dus het is een beetje met mij meegegroeid. Het werd ook niet voor niets het eerste onderwerp van zowel mijn YouTube-serie als de Moordcast, mijn podcastserie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wow! Dionne Slagter laat al haar tattoos weghalen

De moord op JonBenét komt, hoewel gepleegd in de jaren 90, niet voor in True Crimes of The ‘90s met Dionne Slagter, het programma dat ze vanaf vrijdag voor misdaadzender ID maakt. Zaken die wel aan bod komen zijn onder meer die rond O.J. Simpson, Maurizio Gucci en Gianni Versace. "Er is in de jaren 90 zoveel gebeurd en er is ontzettend veel beeldmateriaal van omdat het Amerikaanse Court TV in die tijd al die zaken op de voet volgde. Dat kan je je nu niet meer voorstellen, maar alles wat in de rechtszaal gebeurde werd vastgelegd. Heel erg interessant, want het zijn vaak iconische verhalen geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dionne Slagter slachtoffer van oplichting: 'Zoveel stress'

Het zoveel bezig zijn met misdaad heeft de influencer er naar eigen zeggen niet angstiger op gemaakt. "Nee, ik denk juist dat ik er ook steeds beter tegen kan", zegt ze. "Al zijn er ook zeker zaken die mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik heb zelf bijvoorbeeld een grote angst voor inbrekers. Dus als ik een zaak behandel over een indringer of iemand die opeens bij iemands bed staat, dan kan ik daar nog weleens een nachtmerrie over hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood en OnneDi bij kindervuurwerk

Over een baan bij de recherche heeft de YouTuber nooit serieus nagedacht, vertelt ze. "Nee, ik wilde vroeger graag zangeres worden dus ik deed veel audities. Er bestond eigenlijk niks anders in mijn hoofd. Achteraf denk ik: dat had zeker een richting voor mij kunnen zijn. Maar dat is achteraf. Ik ben nu 32 en heb er de papieren niet voor, dus zie het ook niet meer zo snel gebeuren."

Onopgeloste zaken helpen oplossen met behulp van haar bereik, is mogelijk wel een optie, zegt Dionne. "We zijn in het verleden weleens benaderd, maar daar is nooit iets concreets uitgekomen. Ik zou er wel voor open staan, want ik heb een groot platform. Het zou mooi zijn als we in de toekomst wel eens kunnen helpen met het oplossen van een zaak."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!