Angela de Jong over Gillis: ‘Schort het even op’

03:12

Angela de Jong wil Peter Gillis van de buis: 'Johnny moest ook'

3 september 2022 13:29

Begin augustus werd duidelijk dat Peter Gillis (60) ervan verdacht wordt in mei van dit jaar zijn partner Nicol Kremers (32) te hebben mishandeld in zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Talpa liet hierna weten dat de zaak 'een privékwestie' is en dat het nieuwe seizoen van hun realityserie gewoon wordt uitgezonden. Onbegrijpelijk vindt Angela de Jong (46).

"Johnny moest er toen wel af. En nu wordt er gezegd: dit is een privézaak"

Aanvankelijk ontkende het stel dat er iets gebeurd zou zijn, maar later gaven zij toch toe dat er 'een incident in de privésfeer' had plaatsgevonden. Dit nadat bekend werd dat Peter voor de rechtbank moest verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het mishandelen van Nicol: hij zou haar onder meer in haar rug en neus hebben gebeten en in haar borsten hebben geknepen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis op het matje geroepen bij Talpa: 'Wat is er gebeurd?'

Televisierecensent Angela de Jong vindt dat Peter Gillis voorlopig niet op de buis moet komen vanwege zijn verdenking van mishandeling. Ze snapt dan ook niet dat Talpa de serie gewoon blijft uitzenden. "Iemand is pas schuldig op het moment dat ‘ie veroordeeld is, maar met alles wat daar loopt bij Talpa op het moment - want er zijn natuurlijk nogal wat presentatoren waar een zaak tegen loopt of een smetje aan zit - Johnny is er vanaf gehaald omdat hij, als ik het goed zeg, een aangifte van huiselijk geweld tegen zich heeft lopen en dat er een klacht ergens is ingediend, of een melding is gedaan. Hij moest er toen wel af. En nu wordt er gezegd: dit is een privézaak", stelde ze vrijdagavond in Jinek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Zo lang het duurde voor ik Peter Gillis leuk vond, zo snel is dat voorbij'

Volgens Angela heeft het allemaal een beetje met elkaar te maken. "Ze hebben natuurlijk ook geen andere programma’s, maar ik zou zeggen: schort het even op, wacht die rechtszaak af en op het moment dat er vrijspraak is dan kunnen we die serie meteen de buis op knallen. Dat zou ik het meest logische vinden", aldus de columnist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!