Geraldine Kemper in Five Days Inside Beeld © RTL

Geraldine verstijft door bizar verhaal: 'Hij wilde me in brand steken'

7 september 2022 21:32

Geraldine Kemper (32) gaat 'Five Days Inside' bij het Oranje Huis Moviera in Utrecht, een opvanglocatie voor slachtoffers van huiselijk geweld. Geraldine spreekt met vrouwen die in hun eigen huis doodsangsten hebben uitgestaan. En dat ervaren ze soms nog steeds zo, ondanks de veilige omgeving van het Oranje Huis.

"Ik word gewoon echt heel erg boos van deze verhalen"

"Het is zo'n gek idee dat je je huis uit moet vluchten, omdat het niet meer veilig is. Dat je gewoon moet vluchten", vertelt Geraldine aan het begin van de aflevering "Ik ben heel erg benieuwd naar alle verhalen. Wat een gek idee dat dit hele pand volzit met mensen die geen eigen plek hebben thuis. Die gewoon niet veilig zijn."

Al snel raakt ze in gesprek met Ria, die voor de tweede keer in het Oranje Huis zit. "In 2019 heb ik hier ook al gezeten, ook met huiselijk geweld. En nu weer..." Zo begint ze haar verhaal. "Ik had een nieuwe partner en dat is tot januari goed gegaan en toen ging het fout. Hij begon jaloers te worden en wilde dat ik van social media afging. Hij dacht dat ik thuis andere mannen ontmoette. Het ging van kwaad tot erger. Op een gegeven moment mocht ik helemaal niets meer. Hij pakte mijn telefoon af."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ouders Five Days Inside tussen hoop en vrees: 'Hadden crematie al geregeld'

Ria is blij dat ze weg is bij haar partner. "Anders weet ik niet wat er met me gebeurd was. Hij heeft me in mijn buik geschopt. Hij probeerde me ook in de brand te steken. Hij spoot parfum op mijn lichaam en probeerde dat aan te steken. De politie zegt helaas niet genoeg bewijs te hebben", vertelt Ria, waarna ze in huilen uitbarst. Geraldine staat verstijfd naast haar. "Ik weet niet wat ik moet zeggen", aldus de presentatrice. "Dit mag niet, bij geen enkele vrouw niet", gaat Ria dan snikkend door. "Wat er ook gebeurt als man zijnde. Je blijft met je vingers van vrouwen af."

Naast angst en verdriet, zit Ria ook met haar woede. "Ik heb deze week bericht gekregen dat hij weer los is. Alles is eigenlijk van tafel geveegd. Hij is gewoon weer vrij. Had ik mezelf in de fik moeten steken om het te bewijzen? Moet het zover komen?"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Geraldine Kemper in tranen na loodzwaar gesprek Five Days Inside

Geraldine wordt boos van het verhaal van Ria, net als alle andere verhalen die ze hoort in het Oranje Huis. "Dat er zoiets gebeurt en dat zo'n gast dan vrij wordt gesproken. Wat wil je nog meer hebben? Op een presenteerblaadje wordt het geleverd, alle bewijzen. En die man die loopt nu gewoon weer op straat. Die zit vanavond echt gewoon in de kroeg weer aan een biertje. Gadverdamme. Het zijn allemaal teringlijers."

Five Days Inside zie je iedere woensdag om 20.30 uur op RTL 5.

De politie brengt een meisje terug naar Het Oranje Huis

02:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!