Maxime Meiland en Leroy Beeld © Instagram @leroym_

Meilandjes vieren feest: Claire en Vivé mogen weer in beeld

5 september 2022 15:30

Maxime Meiland (26) kan opgelucht ademhalen. Ze hoeft namelijk niet meer heel geforceerd haar dochters Claire en Vivé buiten beeld te houden voor de opnames van 'Chateau Meiland'. Dat vertelt Maxime in gesprek met 'Televizier'.

"Ze mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn"

"De familie Meiland heeft afspraken gemaakt met de arbeidsinspectie", laat Maxime weten. Nu mogen Claire en Vivé wel weer in beeld in de realityserie. Daar zit alleen wel een kleine 'maar' aan vast.

"Zo mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn", legt Maxime uit. "Dat betekent ook dat je niks aan ze mag vragen. Ja, het is een gedoe, haha. Maar joh, ik ben allang blij dat dit kan. Het was echt geen doen om die meiden iedere keer uit beeld te houden als we gingen draaien."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Maxime Meiland verknipt eigen haar: 'Ging verkeerd'

Voor de geboorte van Vivé besluit de arbeidsinspectie dat Claire niet meer in beeld mag verschijnen in Chateau Meiland. De reden: kinderarbeid. De familie is het daar echter niet mee eens. "Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld", vertelde Erica destijds in een interview.

Dus besluit de familie actie te ondernemen, samen met producent Talpa. Voor cultureel of artistiek werk, zoals een televisieprogramma, kan een uitzondering worden aangevraagd. In dat geval mag een kind maximaal zes keer op televisie verschijnen. Dat geldt tot nu toe ook voor Claire (en later Vivé).

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien Meiland in tranen naar de huisarts in Chateau Meiland: 'Het is foute boel'

Onlangs beleefden Maxime en haar partner Leroy Molkenboer de dag van hun leven. De twee stapten in het huwelijksbootje. Beelden van die speciale dag zie je in de video hieronder.

Video: Het intieme sprookjeshuwelijk van Maxime Meiland en Leroy

06:44