Caroline van der Plas in HLF8 / 07-09-2022 Beeld © SBS6 / Talpa

Caroline van der Plas breekt in gesprek over bedreigingen: 'Mijn moeder is zo bang'

7 september 2022 10:33

Caroline van der Plas (55) schiet dinsdagavond vol in 'HLF8' als haar wordt gevraagd naar de situatie omtrent de bedreigingen die de BBB-politica ontvangt. Caroline geeft aan 'zich niet vrij te voelen om te gaan en staan waar ze wil'.

"Die vrouw is 83 jaar en is gewoon bang dat ze haar dochter verliest"

Momenteel ligt er een aangifte bij het Openbaar Ministerie, vertelt Caroline in het interview. "Op dit moment is het rustig. Ik krijg heel veel bagger over me heen hoor, maar niet met bedreigingen." Of de bedreigingen aan haar adres ooit nog stoppen, dat weet de politica niet te vertellen: "Ik hoop het."

De bedreigingen hakken er niet alleen in bij Caroline, maar ook bij haar moeder. "Die is heel bang. En dat wil ik ook nog wel een keer tegen mensen zeggen: ook al is het een grap wat je doet, het heeft ontzettend veel impact op iemands leven. En niet alleen op dat van mij, maar ook op dat van mijn kinderen en zeker van mijn moeder."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Caroline van der Plas na bedreigingen: 'Laat me niet klein krijgen'

Nu er maatregelen zijn getroffen, is het voor Caroline weer mogelijk om op pad te gaan. Maar zodra ze dat vertelt, breekt haar stem. "Dus nu doe ik dat weer, maar ik ga niet naar grote publieksevenementen en ik zal niet in Amsterdam even lekker over straat lopen."

Caroline is met name geraakt, omdat haar moeder zich zo'n zorgen om haar maakt. "Die vrouw is 83 jaar en is gewoon bang dat ze haar dochter verliest. Al die mensen die ook andere mensen bedreigen, denk gewoon even na wat je doet. Het raakt me en ik word er ook gewoon boos van als ik het er weer over heb."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Caroline van der Plas na ernstige bedreigingen: 'Voel me niet veilig'

Caroline van der Plas na ernstige bedreigingen: 'Voel me niet veilig'

05:34

De aflevering van HLF8 met Caroline kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!