Steenrijk, Straatarm Seizoen 7, aflevering 11 Beeld © SBS6/KIJK

Kijkers Steenrijk, Straatarm verbaasd over 'karige' bijdrage rijk gezin

7 september 2022 22:54

In 'Steenrijk, Straatarm' wisselen twee gezinnen die een totaal andere levensstijl hebben een week met elkaar om. Zo zitten de rijken ineens een aantal dagen krap bij kas en mogen de armen zichzelf verwennen met een ruim budget. Deze aflevering is het de beurt aan Jan en Claudia die hun schitterende villa in Marbella omruilen voor de Arnhemse volksbuurt van Belinda en haar drie kinderen. Wanneer het rijke gezin hen een gift wil geven, zijn de kijkers echter niet zo enthousiast.

"Geef dan niks"

Claudia en Jan hebben iedere week zo'n 1750 euro te besteden terwijl Belinda en haar drie zoons leven van maar 100 euro per week. Belinda is grotendeels een alleenstaande moeder van drie kinderen en heeft ook twee volwassen zoons uit een vorige relatie, die niet meer thuiswonen. Omdat ze voornamelijk zelf voor haar kinderen zorgt, vergt het heel veel van haar energie. Het is voor Belinda - en haar gezin - daarom erg bijzonder om een aantal dagen volledig te ontspannen op een luxe verblijf in Marbella.

Jan, die lange tijd in het vastgoed en in de supermarktbranche heeft gewerkt, vindt het maar knap dat ze met 100 euro in de week rondkomen. "Hier ben ik stil van", zegt hij zichtbaar geshockeerd. Het is dan ook geen verrassing dat het stel besluit om het arme gezin een steuntje in de rug te geven. Aan het einde van de aflevering reiken Jan en Claudia een gouden envelop toe aan Belinda. Hier zit een cheque in waarop staat dat het gezin iedere maand een basis boodschappenpakket ter waarde van 60 euro cadeau krijgt van Jan en Claudia. "Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat vreemde mensen dit voor mijn gezin willen doen is gewoon te gek. Dan zie je toch maar dat deze mensen een heel goed hart hebben", zegt Belinda dankbaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm gecharmeerd van zoon uit arm gezin

De kijkers zijn iets minder enthousiast over de bijdrage van het rijke gezin. Op Twitter laten zij zich hierover uit: 'Eén boodschappenpakket per maand van 60 euro? Karig zeg.' Iemand anders vindt het bedrag ook te laag en noemt hen zelfs 'proleet'. 'Geef dan niks', zegt deze kijker. Anderen zijn weer bezorgd en vragen zich überhaupt af of het arme gezin niet in de problemen komt bij de sociale dienst nu zij een maandelijkse gift zullen ontvangen. 'Ze worden dan weer ijskoud gekort.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm halen massaal uit naar rijk en 'verwend' gezin

Naast alle kritiek zijn er ook veel kijkers die het wél bijzonder vinden dat Jan en Claudia het arme gezin willen helpen. 'Iedereen heeft commentaar op die €60, maar ze hadden ook niks kunnen doen. Ze kennen die vrouw niet eens. En daarnaast: hoeveel geven jullie maandelijks weg?' Ook deze kijker vindt het 'tof' dat het rijke gezin Belinda en haar zoons maandelijks wil ondersteunen. 'Met €60 kun je wel houdbare producten en toilet-artikelen kopen', schrijft ze. 

Steenrijk, Straatarm zie je iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6. Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!