Sleepers Beeld © Videoland

Videoland-serie Sleepers krijgt nu al een tweede seizoen

9 september 2022 18:06

Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog (33) is al onlosmakelijk verbonden aan Videoland door zijn rollen in 'Mocro Maffia' en de serie 'Sleepers', waar hij zowel showrunner en scenarioschrijver van is en de hoofdrol in speelt. Laatstgenoemde krijgt nu al een tweede seizoen, terwijl het eerste nog moet verschijnen. Dat heeft Videoland vanmiddag bekendgemaakt.

"Zo ben ik nu het eerste seizoen van Sleepers aan het afronden en zijn we al gestart met het schrijven van het tweede seizoen"

Inmiddels heeft Videoland al meer 35 drama Originals in het aanbod en dat worden er nog meer.  Vandaag presenteert Videoland in Theater Amsterdam de plannen om deze grote ambities te realiseren. Met als start: een najaar vol drama met elke maand een nieuwe dramatitel. Ook is vanmiddag bekend geworden dat Sleepers een tweede seizoen krijgt en dat de streamingdienst een exclusieve deal aangaat met hoofdrolspeler Robert de Hoog.

“Sinds de start van Mocro Maffia voel ik al een enorme verbintenis. Ik vind Videoland bij uitstek hét platform in Nederland dat zoveel diverse verhalen brengt voor de hele maatschappij. Dat vind ik heel belangrijk en ik wil daar onderdeel van zijn, want ik heb ook veel verhalen te vertellen", aldus de acteur. "Zo ben ik nu het eerste seizoen van Sleepers aan het afronden en zijn we al gestart met het schrijven van het tweede seizoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kerstliefhebbers opgelet: dit is jouw kans om in een Videoland-kerstfilm te spelen

Sleepers is geïnspireerd op het fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden, om zo bij de politie te infiltreren. Deze jongen infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. De serie vertelt het snoeiharde verhaal van een corrupte agent die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche.

Naast het tweede seizoen van Sleepers ontwikkelt Simon de Waal twee nieuwe series met als werktitels Gangs of Amsterdam en Systema. Nasrdin Dchar is bezig met een serie rondom de liefde met als werktitel Zacchi en Sophie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lang Leve de Liefde vanaf nu te zien bij Videoland

"Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland", aldus Peter van der Vorst, Director Content RTL.

"Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen."