Brett Goldstein Beeld © ANP

Ted Lasso-ster Brett Goldstein vloekt opnieuw na Emmy-winst

13 september 2022 03:18

Acteur Brett Goldstein (42) heeft maandag zijn tweede Emmy Award gewonnen voor zijn rol als Roy Kent in voetbalserie 'Ted Lasso'. Op het podium in Los Angeles vertelde de acteur dat hij vorig jaar de mist in ging door te vloeken op het podium, maar deed dat uiteindelijk opnieuw.

Brett won de Emmy voor beste mannelijke bijrol in een comedy. In de dramacategorie ging die prijs naar Matthew Macfadyen uit Succession. Murray Bartlett won de award voor beste mannelijke bijrol in een miniserie, voor zijn vertolking van hotelmanager Armond in The White Lotus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Ted Lasso-ster blij om Emmy-nominaties: 'Ongelooflijk'

In de categorieën voor vrouwelijke bijrollen gingen de Emmy's naar Julia Garner voor dramaserie Ozark, Jennifer Coolidge voor haar rol in miniserie The White Lotus en Sheryl Lee Ralph uit comedy Abbott Elementary. Lee, die voor het eerst in haar lange carrière was genomineerd voor een Emmy, zong het publiek na haar winst toe, waarna ze onder meer haar kinderen en echtgenoot, staatssenator voor Pennsylvania Vincent Hughes, bedankte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ted Lasso deels gedraaid in Amsterdam: cast in Boom Chicago

Uit reacties op Twitter bleek dat de vloek van Brett buiten de VS gewoon werd uitgezonden, terwijl binnen Amerika het geluid kort wegviel toen de Brit het woord 'fucking' uitspraak. Hetzelfde gebeurde toen John Oliver dezelfde term gebruikte in zijn speech na de winst voor zijn programma Last Week Tonight with John Oliver, dat een Emmy won voor beste talkshow.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!