Nicolette Kluijver Beeld © Martijn van Gelder

Hoelang blijft Nicolette Kluijver Expeditie Robinson nog presenteren?

13 september 2022 15:57

Nicolette Kluijver (37) is al sinds 2014 hét gezicht van 'Expeditie Robinson'. Na acht jaar is het de vraag hoelang ze dit nog ziet zitten. Aan 'Grazia' onthult de presentatrice dat ze het werk nog lang niet zat is.

"Ik kan het nog wel honderd jaar doen”

Nicolette vindt het een eer om het programma te presenteren. Vooral de deelnemers maken haar rol als presentatrice bijzonder: "De kandidaten maken hun droom waar. Het is once in a lifetime voor ze. (...) En wij staan aan de zijlijn en mogen ze begeleiden." Om deze reden wil ze ook heel graag deel blijven uitmaken van Expeditie Robinson. "Het is heel leuk om te doen, dat kan ik ook nog wel honderd jaar doen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver lanceert docu over de betekenis van het leven

Dit seizoen vindt plaats in Maleisië. "Je zit met elkaar en je bent alleen maar bezig met Robinson. Dus je gaat eten, meestal krijg je dan de teksten, en dan ga je naar een spel. Dat is al heel vroeg, voor dag en dauw zit je in een boot.” Dat is het echter helemaal waard: "Dat is wel een geluksmoment vind ik, zodra je op die boot naar je werk zit en je bent nog een beetje teksten aan het repeteren.”

Na de intensieve draaidagen is het voor Nicolette ook best lastig om weer te wennen aan haar normale leven. “Als dan de finale is, is dat ook heel raar. Dan ben je zes weken non stop bezig geweest met de expeditie. De gespreksstof gaat erover, ik heb het nieuws niet gelezen en dan in één keer is het klaar en moet je weer terug.” 

Ook op deze editie kan de presentatrice tevreden terugkijken. “Er zit alles in wat we hoopten en meer. Iedere keer dachten we: als dit het al is. En dan ging het toch nog een stapje verder.” Ze noemt het dan ook niet voor niets 'het mooiste seizoen tot nu toe'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette Kluijver is ongevraagd advies zat: 'Heb snelle stofwisseling'

Nicolette waarschuwt expeditieleden voor loodzwaar nieuw seizoen

01:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!