America's Got Talent-optreden Elvis duurde weken om te programmeren

02:00

Limburger duikt op als Elvis Presley in America's Got Talent

14 september 2022 16:08

Glennis Grace (44) weet het eerder al tot de finale van 'America's Got Talent' te schoppen en nu is er weer iemand de Atlantische Oceaan overgestoken en staat op het podium van de Amerikaanse talenjacht. In de finale van 'America's Got Talent' brengt de Belg Chris Umé (33) Elvis Presley weer even tot leven.

"We hebben hier anderhalve maand dag en nacht aan gewerkt"

Niet Chris - die uit de Belgische provincie Limburg komt - zelf staat op het podium van America's Got Talent, maar een jonge Elvis via artificiële intelligentie. De Belg en zijn bedrijf Metaphysic laten de jury aan de hand van een deepfake-video meezingen met een medley van The King. Bij het iconische nummer '(You're The) Devil in Disguise' maken Sofia Vergara, Heidi Klum en Simon Cowell hun opwachting. Althans, een deepfake-versie van hen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jacob Elordi kruipt in de huid van Elvis in de film van Sofia Coppola

"Op de intro waar je Elvis hoort praten, dat is een computerstem die getraind is op de echte stem. De zang zelf komt van een Elvisimitator waarmee we hebben samengewerkt", legt de HGT-finalist uit aan de Vlaams omroep VRT NWS. "We hebben hier anderhalve maand dag en nacht aan gewerkt. Eerst voor de halve finale en nu voor de finale. Het gaat over 20 uur werken per dag. We kregen ook nog hulp van mensen uit onder meer het Verenigd Koninkrijk en Portugal om dit waar te maken."

Hoewel de winst nog niet in the pocket is, loopt de jury in ieder geval weg met de act. Volgens de altijd zo strenge Simon Cowell is het 'de origineelste act is die hij ooit heeft gezien'. Ook Heidi Klum noemt het optreden haar favoriet. “Het is absurd om hier in de finale te staan en de juryleden zulke dingen te horen zeggen. Onze missie is al geslaagd of we nu gewonnen hebben of niet”, aldus de trotse Vlaming.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse fans opnieuw in de VS voor herdenking van Elvis

De videomaker begint tijdens de coronapandemie met het maken van deepfake-filmpjes van celebs en besluit om deze op TikTok te delen. Al snel beseft hij dat hier toekomst in zit en richt vervolgens samen met zijn broer Kevin en zakenpartner Tom Graham het bedrijf Metaphysic op. 

Vannacht weten we of Chris naast een cheque van 1 miljoen dollar ook een residentie in Las Vegas wint met zijn act.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!