Steenrijk, Straatarm Beeld © Steenrijk, Straatarm 14-09-2022 SBS6

27-jarige miljonair moet rondkomen van 50 euro in Steenrijk, Straatarm

14 september 2022 21:49

De Vlaamse Stijn investeert op jonge leeftijd zijn spaargeld in internationale valuta. Daarmee is hij zó succesvol dat Stijn zich op zijn 27ste al miljonair mag noemen en een weekbudget heeft van 2500 euro. Het is voor hem en zijn vriendin Roos dan ook even schrikken als ze opeens in 'Steenrijk, Straatarm' moeten rondkomen van een paar tientjes.

"Het opent je ogen"

Stijn leert zijn vriendin Roos kennen als zij een cursus bij hem volgt. De vonk slaat over en inmiddels leven ze samen in luxe en zijn ze financieel onafhankelijk. Elke maand leeft het koppeltje op een andere plek in de wereld, maar voor het programma strijken ze weer even neer in België - waar Stijn geboren is. Al op jonge leeftijd heeft Stijn maar één doel voor ogen: voor zijn 30ste miljonair worden. En dat lukt hem.

Michel en Monica staan anders in het leven. Niet geld, maar hun twee kinderen komen op de eerste plaats. De familie heeft zware tijd achter de rug. Eerst wordt dochtertje Eleonora doof geboren en tijdens haar tweede zwangerschap krijgt Monica een herseninfarct en wordt in een kunstmatig coma gebracht zodat hun zoontje Roger gehaald kan worden. Hoewel ze gelukkig herstelt, is werken niet meer mogelijk. Michel werkt als beveiliger, maar omdat de wekelijkste boodschappen steeds duurder worden moeten ze elk dubbeltje omdraaien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm verbaasd over 'karige' bijdrage rijk gezin

Stijn en Roos lijken een onbezorgd bestaan te leiden, maar ook zij kennen tegenslagen in het leven. Een jaar geleden krijgt Roos meerdere hartaanvallen omdat ze te hard werkt. "Dat was een goede waarschuwing", vertelt ze. "Het was zeker even schrikken." De heftige tijd heeft hen aan het denken gezet, waardoor ze nu elke dag maximaal genieten. Michel en Monica hebben die luxe niet en het gezin heeft moeite om rond te komen. Als Michel en Monica voor het eerst hun nieuwe huis zien, staan ze dan ook met hun mond vol tanden. "Hoe kan iemand zoveel luxe hebben?" vragen ze zich hardop af. Het gezin voelt zich even net zo rijk als ze zien dat ze deze week 2500 euro te besteden hebben. Een groot verschil met de 100 euro die ze normaal kunnen uitgeven. "Het is echt wel even een realisatiemoment", reageert Stijn na het zien van hun weekbudget.

Roos en Stijn maken het zichzelf nóg een stukje moeilijker door maar de helft te willen gebruiken. Ondertussen geniet de familie Schultz ervan dat ze een keer niet op de centen hoeven te letten en trakteren zichzelf op een bezoekje aan de kapper en nieuwe schoenen. Ze sluiten de week af met een bezoek aan een pretpark en niet alleen de kinderen, ook hun ouders hebben de tijd van hun leven. "Het gevoel van vrijheid, zelf dingen kunnen doen samen met de mensen van wie je houdt, is heel bijzonder", concluderen ze. "Dit is onbetaalbaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm gecharmeerd van zoon uit arm gezin

Ook Roos en Stijn zijn veranderd na de week en hebben door dat hun levensstijl niet normaal is. "Het opent je ogen", vertelt Stijn. Roos is het helemaal met hem eens: "Ik merk dat ik eigenlijk veel verwender ben dan dat ik dacht."

Steenrijk, Straatarm zie je iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6. Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!