Expeditielid in tranen door vertrek: ‘Zag het aankomen’

04:27

Tranen bij afvaller Expeditie Robinson: 'Tranen van geluk'

19 september 2022 22:07

Hoewel Chatilla van Grinsven (31) de captain battle én de immuniteitsproef heeft verloren, loopt ze tijdens de derde Eilandraad geen enkel gevaar. Het tegenovergestelde zelfs: ze lijkt de touwtjes in handen te hebben en gebruikt haar goede band met de mannen om Kirsten Westrik (37) te redden. Maar blijft ze achter die keuze staan?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van Expeditie Robinson.

"Ik vind het heel jammer, maar het zijn ook tranen van geluk, omdat ik dit allemaal heb mogen doen"

Het is uiteindelijk actrice Susan Radder die het veld moet ruimen - tot groot verdriet van Niek Roozen, die een maatje heeft verloren en Chatilla een beetje doorkrijgt. "Ik had niet het idee dat Suus heel erg met het spel bezig was. Ik heb eerder het idee dat Chatilla héél er bezig is met het spel", legt hij uit. "En dat zij een beetje met de mannen slecht over Susan heeft gepraat, en de mannen daarin zijn meegegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoelang blijft Nicolette Kluijver Expeditie Robinson nog presenteren?

Omdat Harry Piekema tijdens de captain battle nét misgrijpt, moet zijn team wederom naar de immuniteitsproef om daar 'als strijders' tekeer te gaan. Strijdlustig zijn ze, maar het team heeft het niet makkelijk en team oranje - hun tegenstanders - wint uiteindelijk de proef. En dat valt het groene team zwaar, om te snijden in ‘hun eigen taart'.  

"Ons team wordt gewoon zo klein. Ik vind het bijna het losers team worden als we zo doorgaan”, aldus Chatilla - die Kirsten de zwakste schakel vindt. Ook de andere kandidaten denken daar hetzelfde over. "Natuurlijk, ik zit in een enorme gevarenzone - dat voel ik wel. Maar het hoeft voor mij nog niet te eindigen", blijft Kirsten positief vlak voordat ze het eiland verlaten om te gaan stemmen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paniek om allergische reactie in Expeditie Robinson: 'Kan niet slikken'

Ondanks haar positiviteit, moet Kirsten het spel verlaten. Zij krijgt de meeste stemmen van haar teamgenoten. "Ik zag hem wel een beetje komen, ik ben niet heel verrast. En het is goed zo", reageert ze op het nieuws met tranen in haar ogen. "Ik vind het heel jammer, maar het zijn ook tranen van geluk, omdat ik dit allemaal heb mogen doen. Het was echt een waanzinnig avontuur."

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!