Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen reageert op onderzoek OM naar zijn liquidatie-opmerking: 'Is toch zonde?'

23 september 2022 21:57

Johan Derksen (73) vindt het 'zonde' dat het Openbaar Ministerie van Den Haag gaat onderzoeken of zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet (39) een strafbare uitlating was. "Het is toch zonde dat het OM naar dit soort onzin gaat kijken terwijl er zulke stapels proces-verbalen van ernstige zaken al een half jaar blijven liggen", reageerde Johan vrijdagavond aan het begin van de aflevering van 'Vandaag Inside'.

"Ze kijken maar een end weg"

Johan Derksen zei woensdag in de uitzending van de SBS6-talkshow dat hij vond dat de Forum voor Democratie-leider moest worden geliquideerd. Hoewel hij direct daarna zei dat het een verspreking was, liet Baudet weten dat hij een aangifte tegen de oud-voetballer voorbereidde. Het OM bevestigde vrijdag dat de kwestie wordt onderzocht en dat naar aanleiding van het onderzoek de politicus wordt geïnformeerd of het zinvol is om aangifte te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM doet onderzoek naar liquidatie-opmerking Johan Derksen

Over het onderzoek lijkt Johan zich geen zorgen te maken. "Ze kijken maar een end weg", zei hij vrijdagavond. Ook denkt de voormalig voetballer dat het OM het onderzoek alleen maar doet 'voor de bühne' en om 'interessant' te doen. Hij voegde eraan toe dat het OM Thierry Baudet 'een draai om z'n oren' moet geven.

Thierry Baudet stelt grens: 'Elimineren komt op hetzelfde neer'

01:05
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong en Johan Derksen verwikkeld in ordinaire bitchfight

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!