Waylon in Matthijs gaat door Beeld © Matthijs gaat door 14-09-2022 BBNVARA

Kijkers pinken traan weg na optreden Waylon in Matthijs gaat door

25 september 2022 16:52

Lang zong hij in het Engels, maar inmiddels heeft Waylon (42) de Nederlandse taal helemaal omarmd. Zaterdagavond zingt hij in 'Matthijs gaat door' dan ook 't Rode Licht' van André Hazes. En daarmee gooit hij hoge ogen.

"Tranen in mijn ogen en kippenvel was het resultaat"

De zanger is de afgelopen weken vooral in het nieuws vanwege zijn openlijke schuldbekentenis, maar daar rept hij geen woord over in het zaterdagavondprogramma. Zwijgen doet Waylon echter niet en brengt een ode aan André Hazes, die op 23 september 2004 overleed op 53-jarige leeftijd. "Iedereen begreep Hazes", vertelt Waylon, die eigenlijk gewoon Willem heet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon krijgt koudwatervrees en ziet af van optreden Jinek

"En waarom was dat? Omdat hij simpele taal sprak", vervolgt de zanger. "En die simpele taal, die kwam eruit omdat de reis naar binnen al door hem was gedaan. Hij heeft voor ons verklaarbaar gemaakt wat we voelen, waarmee we struggelen in het leven. Hij heeft dat in hele simpele woorden aan ons duidelijk gemaakt."

Ook de kijkers op Twitter zijn duidelijk: zij willen meer Waylon en reageren lovend op het optreden. 'Tranen in mijn ogen en kippenvel was het resultaat', schrijft iemand. Een ander laat weten: 'Hier schieten woorden tekort.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon en Bibi genieten van familievakantie na bewogen maanden

Het is de eerste keer dat Waylon weer in een programma te zien is sinds het nieuws over zijn vreemdgaan. De zanger zou eigenlijk bij Jinek zijn verhaal doen, maar beide partijen zien op het laatste moment af van het gesprek omdat er vanuit de media voorafgaan al ‘zoveel inhoud aan het gesprek is gegeven’.

In juni deelden roddelkanalen dat de zanger zijn vriendin Bibi Breijman had bedrogen toen ze nog in verwachting was van hun tweede kind. Waylon gaf daarna in een inmiddels verwijderd bericht op Instagram toe dat hij het had 'verkloot'. Aan RTL Boulevard liet hij later weten dat de twee hun problemen 'samen oplossen'.

Waylon voor het eerst op camera over gezinssituatie na vreemdgaan

00:40
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Emotionele Waylon maakt opvallende opmerkingen tijdens optreden

Matthijs gaat door is elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering met Waylon hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!