Niek Roozen baalt dat hij een nieuw team moet kiezen in Expeditie Robinson. Beeld © RTL

Álle Expeditieleden opgeschud door twist in Robinson: 'What the fuck?!'

26 september 2022 22:05

In elk seizoen van 'Expeditie Robinson' gebeurt het wel een keertje: het door elkaar gooien van de teams. In aflevering vijf van het nieuwe seizoen is het raak. De teams worden volledig uit elkaar getrokken. Aan de drie nieuwe teamcaptains Niek, Juultje en Dennis de taak om alle expeditieleden een nieuw plekje te geven.

"Ik heb gehoord dat het fysiek niet heel goed gaat met haar, dus ik heb haar liever niet in mijn team"

Voordat de drie teamcaptains aan de battle beginnen, verklapt Nicolette al dat er een verrassing wacht. Niek is degene die als winnaar uit de bus komt in de battle. Na zijn winst deelt Nicolette hem, Juultje en Dennis mee dat de teams 'in de mix' gaan. Niek mag als eerste kiezen, omdat hij de battle heeft gewonnen. Juultje mag dan uiteraard als tweede en Dennis is de hekkensluiter.

Nicolette legt Niek wel bepaalde regels op. "Omdat jij een man bent, moet je een vrouw kiezen uit een ander team." Niek gaat dan voor Dzifa. "Omdat zij de captainsbattle al eens gewonnen heeft", redeneert hij. "Ik denk dat ik goed met haar kan viben." Voor Juultje geldt dan ook dat zij een man moet kiezen uit een ander team. Zij kiest voor Olympisch kampioen Ferry. "Die wil je gewoon in je team." Dennis moet dan natuurlijk weer een vrouw kiezen uit een ander team. Hij pakt het bordje met de naam van Chatilla. "Dat lijkt me een powervrouw", legt hij uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Paniek om allergische reactie in Expeditie Robinson: 'Kan niet slikken'

Na een paar rondes mogen de kandidaten ook een expeditielid in een ánder team stoppen. Niek besluit dan Laura aan het team van Dennis toe te voegen. "Ik heb gehoord dat het fysiek niet heel goed gaat met haar, dus ik heb haar liever niet in mijn team." Vervolgens voegt Juultje expeditielid Rose toe aan het team van Niek en krijgt Juultje via Dennis Devrim aan haar team toegevoegd.

De nieuwe teams zijn uiteindelijk als volgt. Team Groen bestaat uit Niek, Dzifa, Mike, London, Thijs en Rose. Team Paars wordt vertegenwoordigd door Juultje, Ferry, April, Niels, Devrim en Iliass. Team Oranje is nieuw leven ingeblazen door Dennis, Chatilla, Vincent, Liza, Laura en Harry. Als Niek als winnaar van de battle terugkeert naar de mensen die eerder nog zijn teamgenoten zijn en vertelt dat de teams door elkaar zijn geschud, reageren zij geschokt. "What the fuck?!" zeggen ze in koor. Bij Chatilla valt het zwaar. "Ik schrik me helemaal rot. Ik voelde me de koningin op het eiland." Ook de andere expeditieleden schrikken van het nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Liza Sips mist haar kinderen tijdens expeditie: 'Zijn mijn alles'

Omdat Niek de battle heeft gewonnen, mag zijn nieuwe team naar kamp West, wat inhoudt dat zij de immuniteitsproef niet hoeven te spelen. Die twijfelachtige eer is toebedeeld aan het nieuwe team Oranje en Paars. Voordat de proef begint, loopt het vuur nog even hoog op als Devrim de aanval aangaat richting Dennis. "Ik heb gehoord hoe het gisteren is gegaan en dat hij mij uit zijn eigen team heeft weggestuurd. Dus ik ben gemotiveerd om van hem te winnen." Dennis schrikt daar op zijn beurt weer van. "Koekoek", zegt hij vervolgens. "Hij ziet het echt niet..." Uiteindelijk krijgt Devrim zijn zin, want team Paars wint overtuigend van Oranje.

Op de eilandraad later die avond krijgt Laura te horen dat haar nieuwe teamgenoten haar wegstemmen. "Deels opluchting. Deels ook een soort melancholie. Het is gek", zijn de eerste woorden die Laura uitspreekt na haar eliminatie. "De laatste paar dagen waren gewoon niet meer fijn voor mij."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nicolette en Rick leggen nog één keer uit wie de kandidaten van Expeditie Robinson zijn

Nicolette Kluijver komt met plottwist na captainproef

03:50

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!