Beeld © ANP

Prem zorgt voor tumult op Belgische tv: 'Moet fraude zijn'

27 september 2022 14:19

Als er iemand is die in programma’s voor de nodige reuring weet te zorgen, dan is het Prem Radhakishun (60) wel. Toch hebben we hem al een tijdje niet voorbij zien komen, maar Prem zorgt nu bij onze zuiderburen voor trammelant. Hij doet momenteel mee aan het Vlaamse 'De Allerslimste Mens ter Wereld' en daar is hij helemaal in zijn element: als blijkt dat hij aan de verliezende hand is, brandt hij het programma volledig af.

"Dit spel is oneerlijk voor de oudere mens"

Prem is te gast samen met seksuoloog Lotte Vanwezemael en standup-comedian Bart Cannaerts. Met de deelname van laatstgenoemde is hij allesbehalve blij. Bart heeft namelijk meerdere keren de presentatie van De Slimste Mens op zich genomen en heeft ook al eerder aan het programma meegedaan. "Dit is zijn zevende deelname", zo begint Prem zijn tirade. "Hij heeft tweemaal gepresenteerd toen Erik zo dom was om corona op te lopen. Ik weet dat jullie corrupt zijn, maar zo corrupt... Hij kent de hele redactie, alle vragen. Uit protest moeten wij niet deelnemen. Het moet fraude zijn", grapt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slimste Mens-finale spookte nog weken door hoofd Rob Goossens

Hij laat zijn protest uiteindelijk voor wat het is en valt daarna al gauw door de mand, want hoe stellig Prem met zijn uitspraken ook weet te zijn, hij is minder stellig in zijn antwoorden. Maar ook voor zijn weinige juiste antwoorden heeft hij een excuus: het programma is volgens hem leeftijdsdiscriminerend. "Mensen die ouder worden hebben een langere reactietijd nodig. Ik ben 60-plus, tegen twee 50-minners. Dit spel is oneerlijk voor de oudere mens. Ik wil dus twintig procent meer tijd om te spelen. Pas dan kan je meten of ik al dan niet de Slimste Mens ben." Als hij in de finale tegen Lotte speelt, verliest hij alsnog en moet hij noodgedwongen afzwaaien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem en Philip Freriks gaan door met De Slimste Mens

Een nieuwe deelname sluit hij echter niet uit: "Ik speelde heel slecht vandaag. Ach, één keer terugkomen? Ik heb ervan genoten. Over tien jaar ben ik allicht dood."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anniko, Erik of Jasper? Dit is de winnaar van De Slimste Mens

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!