Stella Bergsma Beeld © SBS/Vandaag Inside 28 september 2022

Stella Bergsma reageert op kritiek tijdens comeback Vandaag Inside

28 september 2022 22:32

Een bijzondere gast aan tafel bij 'Vandaag Inside'. Stella Bergsma (52) is opnieuw uitgenodigd na haar eerste optreden in maart. Ze heeft er speciaal een provocerend T-shirt voor aangetrokken waarop het woord 'kutwijf' staat.

"Ik heb gezegd dat ik fan was van Kaag en mensen vonden dat erger dan dat Johan vrouwen als kaarsenstandaard gebruikt, bij wijze van spreken"

"Het onmogelijk is gebeurd, want ze is er toch weer bij", kondigt presentator Wilfred Genee zijn vrouwelijke tafelgast aan. Stella heeft niet zonder reden 'ja' gezegd om nog eens langs te komen bij het VI-trio. "Ik ben fan van jullie", verklaart de schrijfster. "Alsof het de vorige keer zo erg was. Ik heb dat niet zo erg ervaren en vond het gezellig."

Ze noemt het programma zelfs één van de leukste talkshows van de Nederlandse televisie. "Ik vond mezelf niet zo erg. Ik heb gezegd dat ik fan was van Kaag en mensen vonden dat erger dan dat Johan vrouwen als kaarsenstandaard gebruikt, bij wijze van spreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stella Bergsma noemt VI-incident bewijs voor tekort aan vrouwen op tv

Toch begrijp de presentator nog steeds niet dat Stella het belangrijk vindt om 'aardig gevonden te worden' en de 'ellende over zich heen wil laten komen', doelend op de negatieve reacties op haar vorige optreden. "Ik kom uit een andere hoek dan jullie. Uit de deughoek. Ik vind het belangrijk om mensen te laten zien dat je het vriendelijk oneens kunt zijn met elkaar en dat je lol kunt maken samen."

Johan vindt dat Stella een paar 'nadelen' heeft. "Maar ze heeft één groot voordeel: er gebeurt altijd wat aan tafel. In dat kader zou zij een goede tafeldame voor HLF 8 zijn om de boel een beetje op te schudden. Die hebben juist wat reuring nodig." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry Baudet zet aangifte tegen Johan Derksen door

Na haar eerste optreden bij VI krijgt Stella veel boze reacties van fans vanwege haar 'feministische praatjes'. "Een middelvinger in het gezicht van de VI-kijker. Ik denk dat ze mijn aanwezigheid en het feit dat ik olijf at schokkender vonden dan dat hele kaarsenverhaal", zegt ze vlak na de kaarsenrel van Johan. "Ik wil helemaal niet veroordelen of een soort moreel feministisch lesje hieraan verbinden. Maar als ik er had gezeten had ik gewoon laten merken dat ik het oprecht schokkend en pijnlijk vond."

Vandaag Inside wordt op werkdagen om 21.40 uur uitgezonden. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!