Thierry Baudet, Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen over aangifte Baudet: 'Allemaal voor de bühne'

28 september 2022 22:47

Johan Derksen (73) heeft woensdagavond in 'Veronica Inside' kort gereageerd op de aangifte die Thierry Baudet (39) tegen hem wil doen. De Forum voor Democratie-leider doet aangifte omdat Johan in zijn programma zei dat Baudet moest worden 'geliquideerd'. Direct na zijn uitspraak, zei Johan dat het een verspreking betrof. Hij bedoelde naar eigen zeggen 'dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen'.

"Als je alleen van Amsterdam naar Den Haag rijdt om te provoceren, stap dan uit de politiek"

"Het is allemaal voor de bühne", zei Johan woensdagavond in zijn talkshow over de aangifte-plannen van Baudet. Eerder liet Johan al weten verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking. "Alles wat wij hier zeggen is om te lachen." Johan blijft echter bij zijn standpunt dat Baudet volgens hem niet in de Tweede Kamer thuishoort. "Als je alleen van Amsterdam naar Den Haag rijdt om te provoceren, stap dan uit de politiek."

Vorige week liet het Openbaar Ministerie in Den Haag weten dat het onderzocht of Johan een strafbare uiting heeft gedaan in de uitzending van de SBS-talkshow. Een woordvoerder van Baudet liet woensdag weten dat de uitspraak van Johan inderdaad strafbaar was volgens het OM. Het Team Bedreigde Politici (TBP) van de politie-eenheid in Den Haag stelt de aangifte op en Baudet zet hier donderdag zijn handtekening onder, aldus de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry Baudet zet aangifte tegen Johan Derksen door

Het OM Den Haag liet later echter weten dat het zogeheten Team Bedreigde Politici heeft geconcludeerd dat er sprake is van 'een mogelijke opruiing' door Johan. "Daarop is de heer Baudet uitgenodigd om aangifte te doen." Volgens de zegsman van het OM verloopt de procedure verder zo dat hetzelfde team, onder gezag van de officier van justitie, verder onderzoek doet naar de kwestie. De officier van justitie besluit uiteindelijk of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd of niet.

Talpa, de werkgever van Johan, heeft laten weten niet te willen reageren op de kwestie.

Johan Derksen weigert excuses aan te bieden na verspreking Baudet

02:18
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

SBS6: 'Liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!