Dahmer. Monster: The Jeffrey Dahmer Story Beeld © Netflix

Netflix haalt na klachten lhbti-label weg bij serie Jeffrey Dahmer

29 september 2022 09:24

Netflix heeft het label 'lhbti' weggehaald bij de nieuwe serie over seriemoordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer. Dat melden Amerikaanse media. De serie staat in het menu van Netflix als tip onder de categorie lhbti-gerelateerde films en series, omdat Jeffrey Dahmer en zijn slachtoffers gay zijn. Dit betekent dat bijvoorbeeld kijkers van een lhbti-programma als 'Queer Eye' de tip kregen om ook de show te kijken.

Netflix ontvangt hier de afgelopen dagen veel klachten over. Daarom heeft de streamingdienst het label 'lhbti' verwijderd bij Dahmer. Andere labels die de serie heeft gekregen, zijn 'psychologisch', 'horror', 'oude misdaden' en 'duister'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katy Perry onder vuur vanwege songtekst in oud nummer

De serie van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekend stond als de 'Milwaukee Cannibal'. Hij doodde zeker zeventien mannen en jongens die hij vooral oppikte in uitgaansgelegenheden voor gays. Hij martelde ze en na hun dood had hij seks met hun lichamen en at hij delen van hun lichamen op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tragische film over leven Marilyn Monroe nu op Netflix

De zaak baarde nog meer opzien doordat de politie niet ingreep toen buren en zelfs een slachtoffer dat wist te ontsnappen zich meldden maar niet werden geloofd. De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was de afgelopen dagen wereldwijd het best bekeken programma van de streamingdienst.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!