Zenith II Beeld © VPRO/Boris Suyderhoud

Dochter Barry Atsma te zien in spannende jeugdserie Zenith II

29 september 2022 13:08

De appel valt niet ver van de boom bij acteur Barry Atsma (49) en zijn dochter Zoë. De 16-jarige heeft het acteren net zo onder de knie als haar vader en maakt dit weekend haar debuut in de bijzondere NPO 3-jeugdserie 'Zenith II'.

"Zenith II is totaal anders dan alles wat we gewend zijn van Nederlandse televisie"

In 2017 is het eerste deel, over Fay en Boris Hoogland wiens ouders zichzelf laten vervangen door robots die precies op hen lijken, een groot succes. Nu is de gewaardeerde familieserie terug, maar met een spiksplinternieuwe cast - onder wie dus Zoë Atsma, die haar acteerdebuut maakt.

Andere hoofdrollen zijn er voor Josephine Arendsen, Raphael van den Andel, Henry van Loon, Horace Cohen, Imanuelle Grives, Jonas Smulders, Lies Visschedijk en Joan Nederlof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barry Atsma vond nieuwe partner van ex ontmoeten ongemakkelijk

"Zenith II is totaal anders dan alles wat we gewend zijn van Nederlandse televisie", aldus regisseur Joost van Hezik. "De VPRO heeft ons de ruimte geboden een serie te maken die zich kan meten met het beste internationale aanbod en tegelijkertijd diepgeworteld blijft in het Nederland van nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barry Atsma speelt in Duitse serie over gezin in lockdown

Zenith II gaat over de 14-jarige Zoë, gespeeld door Josephine Arendsen. Wanneer haar vader (Henry van Loon) een nieuwe baan als schoolhoofd in zijn schoot geworpen krijgt, verhuist ze met haar ouders en broertje naar het vredige Berg en Bos. Daar loopt ze de eigenzinnige uitvinder Max tegen het lijf, die haar vertelt over het duistere verleden van haar nieuwe woonplek. Ooit was Berg en Bos namelijk de thuisbasis van de inmiddels gesloopte Zenith-fabriek, waar levensechte robots werden gemaakt. En Max weet zeker dat de robots van toen nog bestaan en onder de mensen leven. Zoë vindt hem net een tikkeltje te bizar om vriendschap mee te sluiten, maar dat verandert als ze zelf oog in oog komt te staan met een robot...

Zenith II is vanaf zondag 2 oktober om 18.10 uur te zien op NPO Zapp en NPO Plus.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!