Beeld © Instagram @aprilbanbury

MAFS UK verdedigt kandidaat nadat schandaal aan het licht komt

29 september 2022 19:01

Er is een storm gaande in realityland. Nationale kranten in het Verenigd Koninkrijk beschuldigen George Roberts, een kandidaat van 'Married at First Sight UK', van ernstige feiten. Channel 4, het netwerk dat het liefdesexperiment uitzendt, verdedigt de keuze om George mee te laten doen aan de show.

"Elke aantijging van deze aard wordt door Channel 4 uiterst serieus genomen"

Vermeende ex-vriendinnen van George uiten in de media hun zorgen over zijn deelname aan het programma. Zij noemen de ondernemer en vader van vier kinderen uit Worcester onder andere 'manipulatief' en 'gewelddadig'. Als dat klopt wil je als zender absoluut niet dat zo'n man meedoet aan een experiment waar kandidaten hun volledige vertrouwen in handen van de makers leggen. 

Volgens de exen zijn deze verhalen al voor de start van het seizoen bekend bij productie, maar besluiten zij om toch door te gaan met George en hem te laten trouwen met April Banbury, een voormalig Ms Great Britain.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kandidaat Married at First Sight kreeg PTSS door deelname

"We werken ongelooflijk nauw samen met onze productiepartners om ervoor te zorgen dat alle Married at First Sight UK-bijdragers worden onderworpen aan strenge achtergrond- en psychologische controles, inclusief de meest gedetailleerde politiecontroles die een productie kan uitvoeren", aldus een woordvoerder van Channel 4 in een statement. "Elke aantijging van deze aard wordt door Channel 4 uiterst serieus genomen."

Tussen George en April loopt het tijdens de opnames al niet lekker: ze hebben veelvuldig ruzie nadat April een andere vrouw kust tijdens de huwelijksreis. Inmiddels is bekend dat ze George aan de kant heeft geschoven en therapie volgt omdat ze 'getraumatiseerd' is door haar deelname. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Milly uit MAFS heeft liefde opnieuw gevonden: 'Samen herinneringen maken'

De Nederlandse versie Married at First Sight: Match or Mistake is nu te zien bij Videoland. Het huidige seizoen van MAFS UK is nog niet te zien bij Videoland, het vorige seizoen staat wel online. 

Experts leggen uit wat Married at First Sight: Match or Mistake anders maakt

02:45

Meer MAFS-juice? Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast met kandidaat Maurice en expert Eveline op SpotifyApple Music of Google Podcasts.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!