Vincent van Gogh Beeld © ANP

Serie over de vrouw achter Van Gogh in de maak

29 september 2022 18:21

De Amerikaanse productiemaatschappij Double Nickel Entertainment gaat een serie maken over de biografie van de schoonzus van Vincent van Gogh. De drama- en documentairerechten van het boek Alles voor Vincent van Hans Luijten, over Jo van Gogh-Bonger, zijn verkocht aan het bedrijf uit New York. De serie wordt ontwikkeld samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Jo (1862-1925) was getrouwd met Vincents broer Theo en werd op haar 28e weduwe. Zij zorgde er vervolgens voor dat het werk van de kunstschilder na zijn dood wereldroem verwierf. "Dankzij haar onvermoeibare inzet werd het artistieke genie Van Gogh dat wij vandaag de dag kennen erkend", aldus het museum.

Voor de biografie deed Hans Luijten van het Van Gogh Museum tien jaar lang onderzoek. Het boek verscheen in 2019 bij Uitgeverij Prometheus.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfportret Vincent van Gogh ontdekt door röntgenfoto

Hans werkt mee als uitvoerend producent aan de serie. Journalist en auteur Russell Shorto is coproducer. De productiemaatschappij verwacht dat het publiek in de ban zal raken 'van dit opmerkelijke, feministische verhaal over passie, liefde en kunst', staat in een verklaring.

Waar en wanneer de serie is te zien, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jean van de Velde komt met animatiefilm over jeugd Vincent van Gogh

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!