Frits Sissing Beeld © ANP

Zoektocht naar Danny en Sandy voor Grease-musical in tv-programma

30 september 2022 14:09

Voor een nieuwe versie van de musical 'Grease' start AVROTROS een zoektocht naar acteurs die de hoofdrollen van Danny en Sandy kunnen spelen. Frits Sissing (59) praat het programma 'Op zoek naar... Danny en Sandy', dat vanaf 23 december te zien is, aan elkaar. Dat maakte AVROTROS vrijdag bekend.

Eerder ging de omroep al op zoek naar Evita, Joseph, Mary Poppins, Zorro en Maria. Het is voor het eerst dat de talentenjacht twee kandidaten zoekt. Iedereen die interesse heeft in het spelen van Danny of Sandy kan zich aanmelden. Frits vindt het verhaal van Grease 'heerlijk romantisch voor iedereen'. "Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken. Met Op zoek naar… krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grease-musical Albert Verlinde heeft regisseur gevonden

Eind augustus liet producent Albert Verlinde weten dat hij al vierhonderd aanmeldingen had van dansers, zangers en acteurs die auditie wilden doen voor Grease. Een woordvoerder van AVROTROS laat desgevraagd aan het ANP weten dat die mensen auditie hebben gedaan voor andere rollen dan die van Danny en Sandy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Musical Grease binnenkort weer in theaters

De musical was 25 jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1978 en vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die na een vakantieliefde geheel onverwacht worden herenigd op school. John Travolta en de onlangs overleden Olivia Newton-John speelden de hoofdrollen.

Jim Bakkum en Bettina Holwerda hebben de rollen eerder gevuld in de musical. In de video hieronder spreken ze erover. 

Grease meer dan een musical voor Jim en Bettina: 'Begin van ons leven'

02:11

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!