Niels in Expeditie Robinson Beeld © RTL

Niels breekt in Expeditie Robinson door overleden vader: 'Wil hem trots maken'

3 oktober 2022 22:07

In 'Expeditie Robinson' krijgt Niels (32) het zwaar te verduren na het verliezen van een captainsbattle. De emoties lopen hoog op bij hem, omdat hij graag zijn vader trots wil maken die twee jaar geleden plotseling is overleden.

"Omdat m'n pa alles voor me was"

Let op, dit artikel bevat spoilers. 

Niels twijfelt in eerste instantie of hij wel naar de captainsbattle moet gaan, omdat hij last heeft van zijn pols. Uiteindelijk besluit hij om ervoor te gaan, mede door aanmoediging van zijn teamgenoten.

In de proef neemt hij het op tegen twee andere captains, Thijs en Harry. De mannen kunnen elkaar elimineren door punten te scoren met een pijl en boog. Na een spannende strijd schiet Thijs zichzelf uiteindelijk naar de overwinning.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Liza Sips last van kwaaltjes na deelname aan Expeditie Robinson

Als Niels terugkomt op zijn eiland schieten de tranen in zijn ogen. "Er komt gewoon een soort van ontlading vrij. Ik zit gewoon heel hoog in m'n emotie", legt hij uit. "Normaal gesproken interesseert dit me geen reet. Ik voel me niet lekker."

"Ik zit op die boot en denk bij mezelf: ik ga deze binnenslepen, ik doe het voor m'n pa om hem trots te maken", vervolgt Niels. "Dan schiet ik elke pijl tien meter over. Ik weet het gewoon niet..."

Het trots maken van zijn vader zit 'heel diep' bij Niels. "Omdat m'n pa alles voor me was. M'n idool en m'n beste vriend."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Álle Expeditieleden opgeschud door twist in Robinson: 'What the fuck?!'

Niels moet zich na het emotionele moment herpakken om te strijden in de immuniteitsproef. Daar strijdt team paars tegen team oranje. In die proef trekt Niels, met zijn team, wél aan het langste eind.

Dat betekent dat team oranje voor de tweede week op rij naar de eilandraad moet. Het team besluit Liza Sips, die de bui al voelt hangen, naar huis te sturen. "Ik heb een prachtige tijd gehad, ben vrienden geworden met fantastische mensen, dus ik had dit niet willen missen", besluit zij.

'Zwakste schakel’ naar huis gestuurd bij Eilandraad

02:51
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tranen bij afvaller Expeditie Robinson: 'Tranen van geluk'

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!