Beeld © Talpa / Vandaag Inside / Screenshot 03-10-2022

Ook Johan Derksen slacht Five Live af: 'Nu al een gedrocht'

3 oktober 2022 22:02

De recensies voor 'Five Live', de nieuwe komedieserie van Linda de Mol (58), liegen er niet om. Bijna een miljoen mensen hebben de eerste aflevering gezien en nemen na afloop woorden als 'tenenkrommend' in de mond. Ook Linda's Talpa-collega Johan Derksen (73) heeft de serie gezien en zijn oordeel is bikkelhard.

"Nederlanders kunnen blijkbaar niet acteren"

"Ik heb verbijsterd naar de tv zitten kijken", begint Johan te vertellen in de meningenshow Vandaag Inside. "Het ergste wat ik gezien heb is de nieuwe tv-serie van Linda de Mol", zegt Johan, terwijl hij ook nog naar de Alleskunner VIPS heeft gekeken. Kun je nagaan...

"Er werd heel slecht geacteerd. Nederlanders kunnen blijkbaar niet acteren", vervolgt Johan. "Het leek nergens op. Het was een persoonlijke aflevering van Angela de Jong, die kreeg een grote lamp op haar hoofd. Dit is smakeloos en zonder humor."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers Five Live uiten kritiek op aflevering: 'Tenenkrommend en flauw'

En wat Johan nog erger vindt dan Five Live, is dat Angela op het programma reageert met een column. "Dat is nog kinderachtiger." Al met al is de analist van mening dat Linda de bewuste scène af had moeten keuren.

"De serie is nu al een gedrocht. Slecht geacteerd en slecht geschreven", besluit hij. Wilfred Genee schiet daarop in de lach. "Ik vraag me altijd af hoe lang ons contract al loopt", zegt de presentator, nadat Johan opnieuw wat pittigs zegt over een Talpa-productie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Talpa: 'Naam Five Live-personage Orlando Boldewijn is toeval'

Ook Rob Goossens heeft een pittige mening over Five Live:

Rob haalt Five Live met Linda de Mol door de mangel: 'Totaal verbitterde ramp'

06:35

De aflevering van Vandaag Inside, dat elke werkdag om 20.30 uur op SBS6 te zien is, kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!