Beeld © NPO/Screenshot Vier Handen Op Eén Buik 4 oktober

Chimène uit Vier Handen Op Eén Buik: 'Het veilige gevoel is weg'

4 oktober 2022 21:42

In 'Vier Handen Op Eén Buik' zien we deze keer hoe het gaat met deelnemers uit eerdere seizoenen. Hoe gaat het bijvoorbeeld met Chimène? Zij wordt in 2021 bijgestaan door Kim Kötter (40) en kan haar hulp goed gebruiken. Chimène heeft in haar verleden traumatische dingen meegemaakt en kijkt enorm op tegen haar bevalling. Als dan ook nog eens blijkt dat ze een horrorbevalling heeft, leven de kijkers intens met haar mee. Kim brengt haar een jaar later een bezoekje en vraagt haar het hemd van het lijf.

"Nu kan ik ineens niet meer naar buiten zonder achterom te kijken"

In 2021 is Chimène te zien in Vier Handen Op Eén Buik. Ze is in verwachting van haar eerste kindje en moet de zorg van haar kindje in haar eentje op zich nemen. Als ze namelijk ongepland zwanger raakt, wil haar vriend dat ze een abortus ondergaat. Ze kiest ervoor het kindje te houden en staat er dus alleen voor. De hulp van Kim kan ze goed gebruiken. Chimene kampt namelijk ook met mentale problemen. "Ik heb PTSS. Dat heb ik opgelopen toen ik een jaar of dertien was. Mijn eerste vriendje heeft mij seksueel misbruikt en mishandeld, zeven maanden lang. En daar heb ik nog steeds last van", zo vertelt ze. Samen met een andere ex van haar vriend doet ze uiteindelijk aangifte tegen hem, waarna hij vast komt te zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gefrustreerd om rokend stel in Vier Handen Op Eén Buik

Kim is onder de indruk van haar verhaal en probeert Chimène zo goed mogelijk te ondersteunen. Chimène kijkt bijvoorbeeld enorm op tegen de bevalling, omdat ze door de dokters aangeraakt zal worden. Iets wat voor haar een trigger is. Door middel van een training probeert Kim haar voor te bereiden op de bevalling. Ook maakt Chimène een bevalplan, zodat ze zelf de controle heeft. Helaas voor Chimène is de bevalling alsnog erg traumatisch. Ze wordt drie keer ingeknipt en verliest veel bloed. Ook houden de dokters zich niet aan haar bevalplan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heleen van Royen deelt heftig verhaal in Vier Handen Op Eén Buik

In de Hoe is het nu met?-aflevering vertelt Chimène dat het ziekenhuis na de aflevering nog contact met haar heeft opgenomen. "Ik heb een brief gekregen dat ik met ze in gesprek kon gaan, maar daar heb ik niet op gereageerd. In het ziekenhuis werd ik destijds uitgelachen en pas nu het op televisie is gekomen nemen ze me ineens wel serieus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter prijst 20-jarige moeder Meli uit Vier Handen Op Eén Buik

Chimène heeft ook nog eens een vervelende mail gekregen van haar advocaat. Haar ex-vriend, die haar misbruikt heeft, wordt namelijk binnenkort weer vrijgelaten. "Dat is best moeilijk, je weet dat het eraan komt, maar het is toch moeilijk als het zo dichtbij komt", zo vertelt ze. "Hij heeft niet voor niks anderhalf jaar gekregen." Als Kim haar vraagt waarom hij een extra lange straf heeft gekregen, legt Chimène uit dat dit door slecht gedrag komt. "Het veilige gevoel is weg. Dat heb ik drie en een half jaar wel gehad. En nu kan ik ineens niet meer naar buiten zonder achterom te kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zussen krijgen strenge aanpak in Vier handen op één buik

Gelukkig heeft Chimène ook nog genoeg positieve dingen in haar leven om naar uit te kijken. Zo geniet ze met volle teugen van haar dochtertje. "Ik vind het echt superleuk. Ik heb het enorm naar mijn zin als moeder. Af en toe is het nog zoeken naar het jong kunnen zijn en tegelijkertijd ook moeder zijn, maar het gaat heel goed."

Vier Handen op Eén Buik is elke dinsdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Je kunt het hier terugkijken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!