Beeld © ANP

Vier Is Te Veel is slechtste tv-programma van het jaar: 'Dieptepunt voor televisieland'

5 oktober 2022 12:56

Het SBS6-programma 'Vier Is Te Veel' is bij de uitreiking van de TV Knollen 2022 verkozen tot slechtste tv-programma van het jaar. De ludieke TV Knollen, afgeleid van De Loden Leeuw en de Razzie Awards, worden traditiegetrouw een dag voor 'het Gouden Televizier-Ring Gala' bekendgemaakt.

"Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt"

"Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt", zo luidt het oordeel in het juryrapport. "Toen het van de buis ging, was de kijker zo opgelucht dat zelfs een herhaling van Het Roer Om een week later dubbel zo goed scoorde." De spelshow, die werd gepresenteerd door Sander Lantinga, werd vroegtijdig van de buis gehaald door SBS6. Vier Is Te Veel versloeg onder meer De Dansmarathon, Think Inside the Box en Het Beste Antwoord als slechtste programma.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sander Lantinga presenteert SBS6-spelshow Vier is te veel

De TV Knol voor slechtste presentator ging dit jaar naar Jurre Geluk. Daarover zegt de jury: "Zogenaamd spannende televisie als Steken & Prikken en De Nationale Kaktest moet Jurre Geluk een rebels imago opleveren, maar wij moeten vooral van hem gapen. Het is tekenend dat zijn opvallendste tv-prestatie van het jaar een warrige monoloog over het vermeende taboe op dikke huisdieren was in Khalid & Sophie. Ook knap: Dat Je Zal Het Maar Hebben in zijn handen dood lijkt te bloeden." Andere gegadigden voor deze TV Knol waren onder anderen Tim den Besten, Dennis van der Geest, Gijs Groenteman, Défano Holwijn en Yvon Jaspers.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sander Lantinga noemt Ruud de Wild een 'verzuurde dj'

VTBL ging er vandoor met de prijs voor grootste blunder van het jaar. "Na het stoppen van Veronica Inside begin dit jaar was het op zich heel logisch dat RTL de mogelijkheden van een nieuw voetbalprogramma onderzocht. Maar als je denkt dat je dan gewoon vier mannen aan een tafel kunt zetten met het publiek op een kilometer afstand, dan onderschat je de kijker enorm", aldus de jury die bestond uit een aantal televisie-experts.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!