Sander Lantinga Beeld © ANP

Sander Lantinga niet eens met titel 'slechtste tv-show van 2022'

7 oktober 2022 09:25

Sander Lantinga (46) vindt het niet helemaal terecht dat zijn SBS-quiz 'Vier Is Te Veel' bij de uitreiking van de TV Knollen van dit jaar is verkozen tot slechtste tv-programma van 2022. "Om nou te zeggen dat dit écht het allerslechtste programma van het hele jaar is", zei Sander donderdagavond in 'Jinek'.

"Ik heb mensen zien dansen die bijna neervielen…"

De radio-dj 'accepteert' het besluit van de jury. "En ik moet er wel een beetje om gniffelen." Sander noemde Vier Is Te Veel, dat door Talpa vroegtijdig van de buis werd gehaald, 'gewoon een beetje een laagvlieger'. "Misschien een beetje onbenullig, maar wel met heel veel zorg gemaakt", aldus Sander. "Kijk, de vlag gaat niet uit, daar ben ik eerlijk in. Ik heb het met veel plezier gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier Is Te Veel is slechtste tv-programma van het jaar: 'Dieptepunt voor televisieland'

Ook wist Sander wel andere programma's te noemen die hij slechter vond dan zijn eigen quiz. "Ik heb mensen zien dansen die bijna neervielen…", zei hij, refererend aan De Dansmarathon dat ook op SBS6 werd uitgezonden. Tijdens dat programma, gepresenteerd door Jan Versteegh en Wendy van Dijk, moesten kandidaten proberen vijftig uur lang te dansen. Na afloop van het programma kwam er veel kritiek op de show omdat het fysiek en mentaal te zwaar zou zijn geweest voor de kandidaten die urenlang op de dansvloer stonden. Een deelneemster viel zelfs flauw uit pure vermoeidheid en werd afgevoerd met een brancard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Lantinga presenteert SBS6-spelshow Vier is te veel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!