Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes Beeld © Netflix

Netflix geeft vrienden van slachtoffers Jeffrey Dahmer het woord in docu

7 oktober 2022 17:13

Netflix heeft een driedelige documentaireserie online gezet waarin vrienden van slachtoffers van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer hun verhaal delen. In 'Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes' komen Michael Ross en Jeff Connor aan het woord en blikken ze terug op hun ontmoeting met de seriemoordenaar en halen ze herinneringen op aan hun omgebrachte vrienden.

"Elk van die jonge mannen had een moeder, een vader, zussen en broers die van hen hielden en hen nog steeds missen"

Aan ET Online laten de twee weten dat ze het belangrijk vinden om ook het verhaal van de slachtoffers te vertellen. "Elk van die jonge mannen had een moeder, een vader, zussen en broers die van hen hielden en hen nog steeds missen", zegt Michael Ross, die Jeffrey Dahmer en een aantal van de door hem vermoorde mannen goed kende.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix haalt na klachten lhbti-label weg bij serie Jeffrey Dahmer

Regisseur van de docuserie, Joe Berlinger, benadert voor de docuserie ook een aantal familieleden van slachtoffers maar die gaan niet in op zijn verzoek, zegt hij. "Of ze reageerden niet, of ze weigerden. En ik kan wel begrijpen waarom." Nadat de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix verschijnt, komt er flinke kritiek vanuit de kant van betrokkenen. Slachtoffers en nabestaanden zeggen dat ze hun traumatiserende ervaringen herleven. De regisseur erkent dat het belangrijk is de verhalen op 'verantwoorde wijze' te vertellen en de slachtoffers 'te eren'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg uit kritiek op serie over moordenaar Jeffrey Dahmer

Slachtofferhulp Nederland doet donderdag een oproep om de hitserie van de streamingdienst te verwijderen. De hulpdienst heeft een 'substantieel aantal klachten' binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop de slachtoffers in de serie worden geportretteerd. Volgens voorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland raken slachtoffers en nabestaanden van misdrijven getroffen door de manier waarop de moordenaar in de serie als een 'krachtige, sterke man' wordt neergezet en de slachtoffers als 'emotioneel en zwak'. De dader wordt enorm geromantiseerd en er is geen enkele nuance aangebracht. Netflix laat daarop weten niet in te gaan op het verzoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buurvrouw Jeffrey Dahmer krijgt na haar dood alsnog heldenstatus

De serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story van producent Ryan Murphy vertelt over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (1960-1994), die ook bekendstond als de 'Milwaukee Cannibal'.

Populaire Netflixserie Dahmer heftig voor nabestaanden

06:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!