De Verraders Halloween Beeld © RTL/Videoland

Dit is er allemaal anders in de Halloween-editie van De Verraders

29 oktober 2022 12:27

Een nieuwe presentator en niet telkens een week hoeven wachten op een nieuwe aflevering: 'De Verraders Halloween' is anders dan andere seizoenen van het populaire programma. Maar daar blijft het niet bij, ook in het spel zie je de ene na de andere twist ten opzichte van eerder.

De Ronde Tafel

In De Verraders is het ook deze reeks de bedoeling dat de Getrouwen de Verraders weten te ontmaskeren voordat zij vermoord of verbannen worden. Tijdens de eerste Ronde Tafel worden de drie slechteriken uitgekozen. Er valt meteen iets op: de deelnemers moeten niet alleen hun ogen gesloten houden, ze moeten ook een blinddoek voor hun ogen doen. Stiekem spieken tussen vingers is dus niet meer mogelijk, al is het de vraag of dat in het verleden wel is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Frits Wester had drie gezichten in De Verraders: 'Was écht gemeen'

Dan is er nog iets dat opvalt. In eerdere seizoenen worden de Verraders tijdens de eerste Ronde Tafel al aan elkaar voorgesteld. Terwijl de Getrouwen braaf hun ogen dichthouden, krijgen de Verraders de kans om te zien wie hun kameraden zijn. Die vlieger gaat deze keer niet op; de Getrouwen en de Verraders doen allemaal tegelijk hun blinddoek af. De Verraders weten hierdoor niet meteen met wie ze samen moeten werken, dat zien ze pas later op de avond tijdens het Conclaaf. In de middag wordt er daarom al druk gespeculeerd wie hun bondgenoten zijn.

Het Conclaaf

Zoals gezegd zien de Verraders elkaar pas in de avond, tijdens het Conclaaf. Dit heeft wellicht te maken met een nieuwe twist: de Verraders moeten hun rol nog accepteren. Voordat zij het Conclaaf-torentje betreden, geven ze bij presentator Frank Evenblij aan of zij wel echt Verraders willen zijn. Daarna volgt een handtekening op een 'contract' en is er geen weg meer terug.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Bloedstollende beelden van het nieuwe De Verraders Halloween

Frank Evenblij in De Verraders Halloween

De Presentator

Waar Frank Evenblij in het vorige seizoen nog op zoek gaat naar de koelbloedige killers en van de ene verbazing in de andere valt, is hij dit keer de presentator. Aan hem de taak de kandidaten bij te staan en vooral de stuipen op het lijf te jagen. Het is niet voor niets een Halloween-editie, dus waarom niet een entree in een doodskist?

De Verraders volgens Dave niet altijd even gezellig: 'Kutsfeer'

01:57

De Verraders Halloween zie je van donderdag 27 tot en met maandag 31 oktober elke dag bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Deze BN'ers doen mee aan de Halloween-editie van De Verraders

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!