Agent Marloes in Bureau Arnhem Beeld © RTL/screenshot Bureau Arnhem 11 oktober 2022

Agent Marloes misselijk van lijk in Bureau Arnhem: 'Nog weinig herkenbaar'

11 oktober 2022 22:07

In het nieuwe programma 'Bureau Arnhem' volgt Ewout Genemans (37) opnieuw de politie. In zijn programma wil hij de persoon achter het uniform leren kennen. Zo ook agent Marloes. Een stoere meid, maar wanneer ze een lijk vindt, gaat ze bijna over haar nek.

"Dat klinkt zorgelijk"

Ewout volgt Marloes en haar collega Robin. Ze gaan af op een melding. Een zoon heeft geen contact met zijn vader kunnen krijgen, dus neemt de politie poolshoogte bij het huis van de vader. "Dat klinkt zorgelijk", vertelt Marloes aan Ewout. "We gaan kijken wat we daar aantreffen." De politie weet dat de man recent zijn vrouw is verloren. Marloes verwacht dat ze een overleden man gaat aantreffen.

Het huis zit potdicht, dus wordt er een ruit ingeslagen om toch binnen te kunnen komen. Marloes gaat voorop in de zoektocht naar de man. "Blijft toch altijd spannend", zegt een collega tegen haar. "Eens", antwoordt Marloes. En dan vindt ze het lijk. "Oh my God, oh my God", zegt ze. "Pfff, dit is een heel heftige." Ook haar collega's weten niet wat ze aantreffen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bureau Burgwallen-agent Lieke Hester komt met boek over politiewerk

Ewout vangt Marloes op als ze het huis uitkomt. "Hoe gaat het?" vraagt hij haar. "Deze was niet zo fijn. Dit was een heel nare lijkvinding. Die horen er helaas ook bij." Marloes vindt het lastig om netjes te omschrijven waarom het zo naar was. "Er was nog weinig herkenbaar, laat ik het daarop houden. De geur die daar dan bij hangt, is niet zo prettig. Ik heb twee seconden de deur open gehad. Op dat moment zag ik voldoende en ik heb ook niet verder gekeken. Dat zegt genoeg. Uit het beeld dat ik zag kon ik opmaken dat ik niks meer kon betekenen. En dan sluit ik ook meteen de deur. Dit wil je niet zien en niet ruiken. (...) Ik denk dat ik wel een realistisch beeld had van wat ik kon aantreffen. Maar het is in het echt anders dan je in je hoofd bedenkt."

Terug op het bureau heeft Marloes een aspirientje nodig. "Het is niet lekker gevallen, volgens mij", zegt haar collega Robin tegen Ewout. De presentator vraagt ook wat Robin voor Marloes kan betekenen. Hij weet dat Marloes het zelf aangeeft als het toch te veel is. "Ik stuur haar morgen nog een appje om te vragen hoe ze geslapen heeft, zo doe ik dat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agenten vertellen 14-jarige jongen het onmogelijke in Bureau Hofstad

Ewout wil van Marloes weten of ze denkt dat het beeld nog eens terugkomt. "Of het terugkomt, weet je natuurlijk nooit. Ik heb bij mijn vorige lijkvinding, die wat heftiger was, wel gehad dat het terugkwam. Die nacht werd ik er wakker van. Toen heb ik 's nachts twee uur lang op mijn mobiel gezeten om het beeld weg te halen. Dat was voor mij de eerste keer (dat het terugkwam, red.), maar dat was ook een vrij heftige lijkvinding." Gelukkig kan Marloes altijd bij haar vader terecht, die ook agent was, of bij haar vriend, die bij de brandweer zit en ook heftige dingen meemaakt. 

Bureau Arnhem is elke dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4 en bij Videoland. 

Agent Marloes goed ziek van gevonden lijk: 'Nog weinig herkenbaar'

05:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!