Maarten van Rossem in HLF8 Beeld © SBS6 - screenshot van HLF8 13-10-2022

Maarten van Rossem zit met tegenzin bij HLF8: 'Om reclame te maken'

14 oktober 2022 12:05

Maarten van Rossem (78) zit donderdag met frisse tegenzin in talkshow 'HLF8'. "Laten we dat duidelijk maken", zegt hij.

"Anders zou ik er direct mee ophouden"

Maarten zit in de SBS-talkshow om te praten over zijn podcast en theatershow. "Ik vind theater leuk. Veel leuker dan tv natuurlijk. Hier is het natuurlijk een betrekkelijk beperkte omgeving die we hebben, met al die lampen enzo en al dat geschuif aan tafel. Het theater is eigenlijk hartstikke leuk." Toch vindt hij het wel leuk om z'n eigen programma's te maken. "Anders zou ik er direct mee ophouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem onthult in De Slimste Mens dat hij kioskmedewerker aan het huilen maakte

De altijd pittige journalist Antoinnette Scheulderman vindt het allemaal een beetje krom. "Je vindt het niet leuk om hier aan tafel te zitten, zeg je, maar je zit er wel." Maarten besluit eerlijk antwoord te geven: "Nou, dit is nou niet het topverlangen van de afgelopen jaren om hier te gaan zitten, laten we dat duidelijk maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Enige huishoudelijke taak van Maarten van Rossem is het vuilnis

Waarom gaat Maarten dan toch onder de studiolampen van de matig bekeken talkshow zitten? "Om reclame te maken voor mijn theatertour", vertelt Neerlands bekendste brombeer nuchter. Toch werken de camera's aanlokkelijk, want op de late avond schuift hij donderdag ook aan in de NPO-talkshow Op1.

HLF8 zie je dagelijks om - je raadt het al - 19.30 uur op SBS6. De aflevering met Maarten kijk je hier terug