Diana Beeld © Getty Images

Elizabeth Debicki op-en-top Diana op vrijgegeven beelden The Crown

14 oktober 2022 15:48

Momenteel vinden de opnames van het zesde en laatste seizoen van 'The Crown' plaats, dat zich afspeelt rond de dood van prinses Diana in 1997. Actrice Elizabeth Debicki (32) speelt zowel in het aankomende vijfde als zesde seizoen de 'People's Princess' en lijkt haar rol al helemaal onder de knie te hebben, zo blijkt uit nieuwe beelden.

Nog een kleine maand, dan gaan de poorten van Buckingham Palace weer open voor het langverwachte vijfde seizoen van The Crown. Achter de schermen is de streamingdienst alweer druk met de opnames van het zesde en tevens laatste seizoen van de Netflix-hit, die enkele dagen zijn stilgelegd vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

Het zesde seizoen van The Crown richt zich op de jaren negentig, met in het bijzonder de periode rond de dood van prinses Diana in 1997. Op nieuwe foto's is de actrice te zien samen met haar 'zoons' William (Rufus Kampa) en Harry (Will Powell) tijdens de opnames in Mallorca, Spanje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix nog steeds op zoek naar vertolker prins Harry voor The Crown

Elizabeth draagt ​​op de foto's een rode jurk met riem, vergelijkbaar met een jurk die prinses Diana in juli 1997 draagt tijdens een bezoek aan Northwick Park & ​​St. Mark's Hospital in Harrow, Middlesex in Engeland.

Diana in juli 1997
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Hof bezorgd over reputatie Charles door nieuw seizoen The Crown'

Het vijfde seizoen van The Crown gaat op 9 november in première. De rol van Elizabeth wordt in de laatste twee seizoenen gespeeld door actrice Imelda Staunton, Jonathan Pryce vertolkt de rol van prins Philip in de laatste twee seizoenen.

In de tien nieuwe afleveringen die in november online verschijnen, komen de jaren negentig aan bod, als prins Charles en prinses Diana uit elkaar gaan. "De geest van prinses Diana, haar woorden en haar daden leven in de harten van zovelen. Het is mijn ware voorrecht en eer om deel te nemen aan deze meesterlijke serie, waar ik vanaf aflevering één absoluut verslaafd aan was", laat de 32-jarige Australische ster eerder weten in een verklaring via Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze acteurs gaan William en Kate spelen in The Crown

Leuk feitje: Dominic West, die Charles speelt, hoeft wellicht niet al te veel moeite te doen om een geloofwaardige vader neer te zetten. Zijn 13-jarige zoon Senan is namelijk gecast als een jonge prins William. De jonge acteur zal tegen het einde van het seizoen zijn debuut als prins William maken in de populaire Netflix-serie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!