Beeld © ANP

Kopers Frans kasteel kenden Chateau Meiland niet

17 oktober 2022 01:30

Geloof het of niet, maar er zijn mensen die nog nooit hebben gehoord van 'Chateau Meiland'. De nieuwe eigenaren van het Franse kasteel van de familie Meiland wisten aanvankelijk niet van het bestaan van de de serie. Voordat ze een bezichtiging planden en afreisden naar Frankrijk hadden ze nog nooit van de Meilandjes gehoord, zo vertellen ze tegen 'Omroep Brabant'.

"Zo leren wij dus ook nog wat"

"Niemand binnen ons gezin kende de serie", zegt Monique, wier zoon het optrekje op Funda tegenkwam. "Nadat we in januari waren gaan kijken hebben we wel een aantal afleveringen van de serie bekeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoveelste verhuizing voor de Meilandjes? Maxime 'met nieuw huis bezig'

De nieuwe kasteeleigenaren krijgen, net als de familie Meiland, geregeld bezoek van mensen die foto's van het chateau komen maken. "Dat is bij ons nog niet echt anders", zegt Monique. "Maar wij vinden dat erg leuk. Die mensen weten vaak meer van het kasteel dan dat wij weten. Zo leren wij dus ook nog wat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agressieve man in Chateau Meiland: 'Met gierende banden weg'

Het bekende Chateau Marillaux stond sinds begin juni 2020 te koop. In eerste instantie was dat voor ruim 1,2 miljoen euro. Al snel bleek dat bedrag te hoog te zijn en ging de vraagprijs flink omlaag. Chateau Meiland was in 2019 voor het eerst op tv. Eind 2020 verhuisde de familie terug naar Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!