Buddy moest een stapje terug doen

15:38

Buddy Vedder biecht op: had geen plezier meer in mijn werk

18 oktober 2022 15:21

Buddy Vedder (28) heeft inmiddels een flink cv opgebouwd. Zo presenteert hij onder meer 'Holland's Got Talent’ en zit hij in de jury van 'The Masked Singer'. Toch doet hij dit jaar bewust een stapje terug. "Als je zoveel televisie maakt, dan wordt het echt werk. En dat wil ik voorkomen", legt hij zijn keuze uit in 'Koffietijd'. "Ik wilde gewoon dat ik er weer plezier in had."

"Ik wilde gewoon dat ik er weer plezier in had"

Buddy presenteert het ene na het andere programma en is een graag geziene gast in talkshows. Maar dat betekent niet dat hij zomaar elke tv-klus aanneemt. De afgelopen maanden heeft hij zich bewust een beetje op de achtergrond gehouden. Hij vertelt aan Loretta Schrijver en Quinty Trustfull: "Ik heb al zoveel televisie gemaakt en ik wil nog zoveel jaren mee, dan moet je af en toe ook even een stapje terugdoen, zodat mensen denken: oh, leuk, Buddy is weer op tv. In plaats van: daar heb je hem weer."

Volgens Buddy is het maken van een programma een beetje te vergelijken met het vieren van je verjaardag. "Daar moet je wel zin in hebben: om dat te organiseren en iedereen weer even te spreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buddy Vedder pakt hoofdrol in musical over Willem van Oranje

Loretta deelt zijn mening. "Dat is het voordeel van werken bij de televisie: je hebt eigenlijk altijd een feestje", zegt ze dinsdagochtend in de uitzending. "Ik kom soms ook wel bij programma’s waarbij het is afgelopen en het licht uitgaat, en alles over en voorbij is. Dat is dan best wel een kater, dat je denkt: o ja, het is dus werk en niet een feestje. Maar je moet er wel dat feestje van maken en dat iedere keer weer opnieuw voelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens neemt het op voor Buddy Vedder na kritiek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!