Bureau Arnhem Beeld © Bureau Arnhem/RTL

Brigadier Joyce moet verschrikkelijk nieuws melden: 'Ze is overleden'

18 oktober 2022 21:35

Na Amsterdam, Eindhoven en Den Haag loopt Ewout Genemans (37) dit seizoen mee met de agenten van de politie in Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. Tachtig dagen lang volgt de programmamaker twaalf agenten op de voet om zo de mens achter het uniform te leren kennen. Als brigadier Joyce verschrikkelijk nieuws moet melden, blijkt dat politieagenten ook maar 'gewoon' mensen zijn.

"Je hoeft me hier niet voor te bedanken. Ik vind het ook verschrikkelijk om dit te vertellen"

Ewout loopt in Bureau Arnhem mee met zes verschillende koppels, zo ook met Joyce en Kees. Kees werkt al elf jaar bij de politie en de actie en sensatie van zijn werk geven hem iedere dag weer een kick. Ook Joyce zit al een tijdje in het vak, al vijftien jaar. Intussen is het sociale aspect voor haar het belangrijkste en gaat ze eerder het gesprek aan dan dat ze handhaaft.

Gesprekken voeren is de afgelopen twee jaar moeilijk vanwege het coronavirus dat helaas nog altijd de wereld in zijn greep houdt. Ook tijdens één van de meldingen in de aflevering van dinsdagavond speelt het virus een rol. In de aflevering is te zien hoe Joyce en Kees te horen krijgen dat er hulp is gezocht door een vrouw die positief getest is op corona, zich zorgen maakt om haar moeder en voor een dichte deur staat. Hoewel de agenten in de auto op weg naar het huis nog een beetje lacherig doen, blijkt de situatie ernstig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inez Weski wil dat programma Ewout Genemans wordt aangepast

Bij binnenkomst wordt duidelijk dat mevrouw helaas niet meer in leven is. "We troffen mevrouw helaas overleden aan op bed. (…) Ze lag wel heel netjes in een soort 'slaap'", vertelt Joyce rustig aan Ewout. Omdat ze al vaker dit soort situaties heeft meegemaakt, weet ze inmiddels wat te verwachten. "Als je die kamer binnengaat, denk je al: hier kan iemand liggen. Het is iemand op leeftijd."

Hoewel de situatie al verschrikkelijk genoeg is, moet Joyce het trieste bericht ook nog aan de dochter van de overleden mevrouw - die nog altijd buiten staat te wachten - doorgeven. "Uw zorgen waren helemaal meer dan terecht", probeert ze haar gerust te stellen. Dat de vrouw haar naderhand blijft bedanken, vindt Joyce 'het meest bizarre'. "Je hoeft me hier niet voor te bedanken. Ik vind het ook verschrikkelijk om dit te vertellen", vertelt ze aan Ewout.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent Marloes misselijk van lijk in Bureau Arnhem: 'Nog weinig herkenbaar'

Brigadier Joyce moet verschrikkelijk nieuws melden: 'Ze is overleden'

05:11

Bureau Arnhem is elke dinsdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4 en bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!