Hanneke zegt het goede antwoord, maar drukt op verkeerde knop

02:26

Kandidaat begaat pijnlijke blunder in Eén tegen 50: 'Geef haar een tweede kans'

24 oktober 2022 11:41

Weet je nog, de deelnemer die in 'Miljoenenjacht' per ongeluk de verkeerde knop indrukt en daarna een rechtszaak aanspant? Een soortgelijk pijnlijk scenario voltrekt zich in 'Eén tegen 50'. Presentatrice Caroline Tensen (58) moet daarop meedogenloos zijn.

"Ik druk zo zonder te kijken"

Hanneke krijgt in Eén tegen 50 de vraag wie de zanger is van het zojuist ten gehore gebrachte nummer 'As It Was'. Ze weet dat het Harry Styles is, dat spreekt ze nota bene hardop uit. Maar als ze op de knop drukt, klinken er kreten uit de zaal. In een fractie van een seconde heeft Hanneke het ook door: ze drukt op de verkeerde knop, waardoor ze nu per ongeluk Duncan Laurence als antwoord geeft. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen: 'Eén tegen 50 is veel persoonlijker'

Ook Caroline Tensen hapt naar adem en slaat haar handen voor haar mond. "Ik druk zo zonder te kijken", jammert Hanneke. Caroline leeft zichtbaar mee, maar moet hard zijn: "Helaas is dat wat je drukt, dat wat geldt." Daar gaat Hanneke niet tegen in. "Laat het een les zijn..." besluit ze. Gelukkig gaat ze niet met lege handen naar huis: Caroline mag Hanneke door haar eerdere goede antwoorden 1250 euro meegeven. 

Hoewel Hanneke zich erbij neerlegt, springen Eén tegen 50-kijkers voor haar in de bres. 'Kan hier geen bezwaar tegen worden gemaakt?' vraagt iemand. 'Geef haar een tweede kans of laat haar desnoods die escape voor deze vraag inzetten', oppert een ander. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arrold mag spel niet afmaken: rechter stelt kandidaat Miljoenenjacht in ongelijk

Bezwaar maken heeft hoogstwaarschijnlijk weinig zijn. Die les hebben we eerder al geleerd van Miljoenenjacht-deelnemer Arrold in 2013. Hij drukt onder het toeziend oog van Linda de Mol naar eigen zeggen per ongeluk op de stopknop, terwijl hij nog verder wil.

Anders dan Hanneke laat hij het er destijds niet bij zitten. Hij sleept producent Endemol voor de rechter in de hoop dat de rechter oordeelt dat de show ondanks de blunder door moet gaan voor Arrold. Helaas voor Arrold stelt de rechter hem in het ongelijk, omdat de spelregels duidelijk zijn: druk je op de stopknop, dan is het klaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol reageert op 'berispen' koffermeisje in Miljoenenjacht

Postcode Loterij Eén tegen 50 zie je elke zondag rond 21.50 uur op RTL 4 en kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!