Screenshot Chateau Meiland 24-10-2022 Beeld © Talpa/SBS6/Screenshot Chateau Meiland 24-10-2022

Martien Meiland verbaast Chateau-kijkers met decoupeerzaag: 'Alleen hij kan dit'

25 oktober 2022 09:34

Martien Meiland (61) is waarschijnlijk niet de eerste kracht die je inhuurt om een boom om te zagen. Toch weet de voormalig kasteelheer in 'Chateau Meiland' een bijzonder creatieve manier te vinden om twee dode bomen doormidden te krijgen. Zoals het Martien betaamt, doet hij dat op hysterische wijze, wat tot grote hilariteit leidt bij de kijkers van het SBS-programma.

"Ik kom niet meer bij"

Omdat de afleveringen van Chateau Meiland nou eenmaal een paar maanden achterlopen op de werkelijkheid, zijn Martien en Erica in de tv-show nog altijd bezig met het verbouwen van hun toen nog nieuwe huis. In de aflevering van maandag besluit Martien dat hij de tuin eens goed onder handen gaat nemen. Erica draagt hem op het onkruid te wieden en twee dode bomen te kappen.

Het blijkt alleen nogal een klus voor Martien om het juiste gereedschap te vinden. Hij probeert het eerst drie keer met een handzaag, maar dan ziet hij ineens een decoupeerzaag waarmee hij wil proberen de bomen om te zagen. Dat werkt vervolgens nog ook. Niet alleen gaan de bomen om, ook het onkruid wordt een kopje kleiner gemaakt door Martiens decoupeerzaag.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chateau-kijkers krijgen het te kwaad bij weerzien met Nadège: 'Zit gewoon mee te huilen'

Ondertussen gieren de kijkers thuis om tuinman Martien. 'Ik ga stuk om Martien. Een boom proberen om te zagen met een ijzerzaag. Ik kom net meer bij! Heerlijke tv. Ik hou van die man', schrijft iemand op Twitter. Een ander: 'Met een decoupeerzaag een boom omzagen... Alleen Martien kan dat.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chateau-kijkers veroordelen 'grofgebekte' Leroy: 'Net zo sjiek als het hele zooitje'

Een paar afleveringen geleden was te zien hoe de familie Meiland voormalig huishoudster Nadège weer in de armen nam. Daarbij liepen de emoties hoog op, vooral bij Martien natuurlijk. Dit emotionele tv-moment zie je hieronder terug.

Emotionele familie Meiland sluit Nadège weer in de armen

00:47

De aflevering van Chateau Meiland gemist? Terugkijken kan hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!