Beeld © Videoland/screenshot Jinek 25 oktober

Klimaatactivist lijmt zich live in Jinek vast aan tafel

25 oktober 2022 23:03

Dat er tijdens een live-uitzending van alles kan gebeuren, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Toch staan de kijkers van Jinek vanavond voor een wel héél grote verrassing: halverwege de uitzending springt een man een klimaatactivist namelijk de tafel op, om zich vervolgens aan het meubelstuk vast te lijnen.

"Ons leven staat op het spel"

In Jinek komt een item voorbij over klimaat-activisten die het de laatste tijd hebben gemunt op kunstwerken. Zo is er al aardappelpuree gegooid op een Monet, werd het wassen beeld van koning Charles besmeurd met chocoladetaart en is er tomatensoep gegooid een schilderij van Vincent van Gogh. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau snuffelt rond in kleedkamer Eva: 'Heal me baby!'

Het is de bedoeling dat klimaatactivist Jelle de Graaf hier het één en ander over gaat vertellen vanuit zijn oogpunt, maar halverwege het gesprek staat hij plotseling op, stapt hij de tafel op en gaat hij pal voor Beau zitten. De presentator heeft op dat moment al een voorgevoel wat er gaat gebeuren. "2  Componentenlijm in een live-programma?" zo vraagt hij zich lachend af. Jelle smeert vervolgens zijn handen in met lijm en drukt deze aan de tafel vast. "Ja, ik ga het hebben over het klimaat nu, zo vertelt hij. Als Jelle vervolgens non-stop aan het woord is, grijpt Beau in. "Je kan niet de hele tijd aan het woord zijn." Jelle is het daar niet mee eens: "Jawel, ik ga de hele tijd aan het woord zijn. Ons leven staat op het spel."

Na het reclameblok blijkt Jelle verwijdert te zijn van de tafel en kunnen de gesprekken weer hervat worden. Jelle blijkt in ieder zijn doel te hebben bereikt: aan de tafel gaat het namelijk alleen nog maar over de actie. 

Klimaatactivist lijmt zich vast aan tafel tijdens interview

01:07
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau deelt corona-update Eva Jinek: 'Ze is echt krakkemikkig'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!