Mark Rietman te zien als Peter R. de Vries in Judas: 'Enorme eer'

00:17

Judas introduceert acteur Mark Rietman als Peter R. de Vries

26 oktober 2022 11:35

De beklemmende Videoland-reeks 'Judas II: Dagboek van een Getuige' voegt Mark Rietman toe aan de cast. De 61-jarige zal de rol van Peter. R de Vries vertolken in de dramaserie. "Gevraagd worden om auditie te doen voor deze rol, was al een enorme eer. Dat ik Peter R. ook echt neer mag zetten in de serie, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor", aldus de acteur.

"Bij zo’n alom bekend en markant persoon als Peter R. wil je ook dat het publiek hem herkent"

"Als acteur geef je altijd je eigen draai aan rollen, maar bij zo’n alom bekend en markant persoon als Peter R. wil je ook dat het publiek hem herkent. Het zoeken van die balans tussen eigen invulling en herkenbaarheid was een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen", vervolgt Mark in het persbericht.

Eerder al maakt Videoland bekend dat Melody Klaver Victoria zal spelen, de fictieve dochter van Astrid Holleeder. Andere rollen zijn voor Rifka Lodeizen (Astrid Holleeder), Marit van Bohemen (Sonja Holleeder), Gijs Naber (Willem Holleeder), Carry Tefsen (Stien Holleeder) en Aus Greidanus (rechter Wieland).

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Nieuwe teaser Judas-serie toont Sonja Holleeder in rechtbank

Judas II: Dagboek van een Getuige is het vervolg op Judas, dat in 2019 verscheen bij Videoland, en laat van binnenuit zien hoe het leven als getuige eruitziet. De dramaserie toont het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thomas Cammaert pakt rol in tweede seizoen Judas

Judas II: Dagboek van een Getuige is vanaf 10 november te bingen bij Videoland.