Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau vreesde dat klimaatactivist 'iets verschrikkelijks' van plan was

26 oktober 2022 10:35

Beau van Erven Dorens (51) vond de lijmactie van klimaatactivist Jelle de Graaf (33) dinsdagavond in Jinek 'best wel intimiderend en bedreigend'. De presentator vreesde even dat hij 'iets verschrikkelijks' van plan was, zo vertelde hij woensdagochtend in 'Jan-Willem Start Op' op NPO Radio 2.

"Het was een spannend moment"

"Ik dacht: ik kijk eerst even wat er allemaal gebeurt, ik doe het gewoon rustig aan. En dat heb ik toen maar volgehouden. Het was een spannend moment moet ik zeggen", kijkt Beau terug op de actie waarbij Jelle zichzelf live op tv aan de tafel van talkshow Jinek vastlijmde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klimaatactivist lijmt zich live in Jinek vast aan tafel

Beau en zijn redactie hadden 'totaal geen idee' dat de klimaatactivist dit van plan was. "Dat is misschien naïef maar hij was een ontzettend aardige, nette kerel. Ik vond hem wel aan tafel, wat ik wel vaker zie, behoorlijk zenuwachtig en dan ga ik altijd van tevoren een beetje kletsen, een beetje 'sweettalken', iemand een beetje kalmeren en geruststellen. En dat kwam eigenlijk niet goed, ook in het programma niet."

De presentator zag dat De Graaf niet rustiger werd. "En toen pakte hij dus iets uit zijn binnenzak. Heel even dacht ik: ai, wat gebeurt hier. En toen dacht ik: o ja, het is een actie", aldus Beau. "Maar in het begin ben je toch best wel op je qui-vive van: oh God, als er iets verschrikkelijks gebeurt, dat wil ik niet hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó werd de vastgelijmde klimaatactivist in Jinek weggehaald

Beau vond wel dat uiteindelijk de boodschap van de activist ten onder ging aan de actie. Ook het feit dat hij zijn verhaal niet rustig kon vertellen, hielp volgens de presentator niet.

Jelle werd uiteindelijk in de commercialbreak met tafel en al weggevoerd. "We hebben geprobeerd hem naar buiten te tillen maar omdat die tafel niet helemaal door de deur ging viel hij er vanzelf af. Dus die lijm was ook niet heel sterk." Volgens Beau is hij daarna rustig naar huis gegaan en heeft hij niets aan de actie overgehouden.

Dit is hoe vastgelijmde klimaatactivist is weggehaald

02:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!