Beeld © Videoland/screenshot Jinek 25 oktober

RTL na plakincident: 'Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop'

26 oktober 2022 13:36

RTL veroordeelt de lijmactie van klimaatactivist Jelle de Graaf (33) in 'Jinek'. "De reden dat Jelle was uitgenodigd is juist omdat we het gesprek over het klimaat ontzettend belangrijk vinden. Acties zoals gisteravond zijn alleen echt niet de bedoeling", laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop."

"Het leven van ons allemaal staat op het spel"

Jelle lijmde zichzelf live op televisie vast aan de talkshowtafel van Jinek. Hij klom daarbij op tafel en wilde het hebben over de klimaatcrisis. "Jullie hebben een plicht om eerlijk te berichten over de klimaat- en ecologische crisis. Een plicht die jullie niet nakomen. Het leven van ons allemaal staat op het spel", zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die inviel voor de zieke Eva Jinek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KWF hekelt woordkeuze milieuactivist na val van tafel in Jinek

Beau zei eerder woensdag dat hij de actie van Jelle 'best wel intimideren en bedreigend' vond. Volgens hem had de redactie geen idee dat de activist dit van plan was. De klimaatrelschopper werd tijdens een commercialbreak uiteindelijk afgevoerd. Het programma kon daarna gewoon verdergaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klimaatactivist lijmt zich live in Jinek vast aan tafel

Het is niet bekend of Jelle, een activist van Extinction Rebellion, in het vervolg nog welkom is in een uitzending van RTL.

Activist lijmt zichzelf vast op tafel tijdens uitzending: 'Ons leven staat op het spel'

07:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!