Wesley Sneijder in Marte op de Piste Beeld © AVROTROS: Marte op de Piste Seizoen 1 Afl. 1

Wesley Sneijder raakt geblesseerd in nieuw programma van Mart Hoogkamer

26 oktober 2022 22:05

In het gloednieuwe programma van Mart Hoogkamer (24), 'Marte op de Piste', duikt de zanger de sneeuw in met zijn vrienden. Tijdens een muzikale wintersportvakantie probeert Mart in samenwerking met bekende gasten een après-ski knaller te maken. Ook Wesley Sneijder (38) strijkt neer in de wintersportplaats Val Thorens. Voor de oud-profvoetballer loopt een dagje skiën echter iets anders af dan verwacht.

"Ik kijk naar boven en zie Wes steeds nergens"

Samen met Danny Froger en Maxim Froger besluit Wesley richting de zwarte piste te gaan om zijn ski-kunsten te laten zien. Hoewel hij de broertjes Froger eerder op de dag heeft wijsgemaakt dat hij goed is in skiën, onthult de oud-profvoetballer onderweg naar de piste dat hij maar twee keer heeft geskied in zijn leven. "Ik mocht het nooit weet je wel, skiën. Maar ik vind het wel echt leuk." Toch moet hij voorzichtig zijn, want hij voelt nu al aan dat zijn lichaam niet in topconditie is: "Ik heb sowieso zwakke knieën nu, dus ik moet echt uitkijken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Wesley Sneijder krijgt laatste chemo: 'Ben trots op je'

Tijdens de eerste meters skiën valt Maxim meteen iets op: "Ik kijk naar boven en zie Wes steeds nergens." Toen ze Wesley ineens op de grond zien liggen, beginnen de broertjes zich zorgen te maken. "Ik hoop niet dat er iets aan de hand is, ouwe. Er staan nu wel heel veel mensen omheen." Na een tijdje lukt het Wesley om toch 'strompelend' richting de mannen te lopen. Zijn zwakke knieën lijken dan toch de oorzaak van zijn val. "Mijn knie is instabiel. Gaat niet meer. Als ik nu verder ga, scheur ik alles af." Maxim ziet de lol er nog wel van in: "Hij heeft net een skipak gekocht met alles er op en eraan en hij heeft er nog geen honderd meter mee geskied." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Wesley Sneijder tekent contract bij FC Utrecht: 'Trots op je!'

Al gauw wordt de oud-profvoetballer door het reddingsteam opgehaald om afgevoerd te worden naar zijn hotel. Ondanks de pijn vindt Wesley het stiekem wel leuk dat hij in de banaan door de sneeuw heen wordt gesleurd: "Lekker zeg." Als troost grapt Maxim dat hij een verrassing heeft voor Wesley: "Ik laat hem je zo je appartement in skiën en dan vraag ik of een vrouwtje je uitpakt straks." Eenmaal terug op het verblijf wordt Wesley toch nog verwend: Mart belooft hem aan het einde van de dag namelijk te masseren aan zijn knie. 

Je bekijkt de aflevering terug via deze link

Wesley Sneijder: 'Samenzijn met Yolanthe smaakt naar meer'

00:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!