Beeld © Videoland/screenshot Jinek 25 oktober

Beau komt terug op actie tafelplakker: 'Misschien nodig als breekijzer'

26 oktober 2022 22:32

Beau van Erven Dorens (51) noemt woensdagavond aan het begin van de talkshow 'Jinek', die hij vanwege de coronabesmetting van Eva Jinek (44) tijdelijk presenteert, de actie van de tafelplakker die hij een dag eerder in de uitzending had misschien ergens 'nodig als breekijzer' in de klimaatdiscussie. Dinsdagavond lijmde een activist van Extinction Rebellion zich vast aan de talkshowtafel, waarna hij verwijderd moest worden.

"Wat ik eng vond, is dat je niet weet wat er gebeurt"

"Wat ik eng vond, is dat je niet weet wat er gebeurt", zegt Beau over het moment waarop Jelle de Graaf een tubetje lijm uit z'n binnenzak haalde. "Het eerste moment was best wel scary", aldus de presentator. Tafelgast Frank Evenblij vindt de tafelplakker 'heel aandoenlijk', maar denkt wel dat zijn actie nuttig kan zijn. "Soms heb je - om aandacht te krijgen - extreme mensen nodig", aldus de presentator. "Uiteindelijk brengt het wel iets in beweging." Beau was het daarmee eens: "Misschien hadden we dit nodig als breekijzer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens neemt voorzorgsmaatregel tegen nieuw lijm-incident

Aan het begin van de uitzending had Beau overigens nog een flesje aceton naast zich staan. Eerder op de dag had hij op Instagram al grappend vooruitgeblikt op de uitzending door een filmpje van zichzelf te delen waarin in een kluswinkel een flesje van het middel koopt om eventuele nieuwe tafelplakkers makkelijk los te kunnen krijgen.

RTL Boulevard sprak na de uitzending van Jinek nog met de inmiddels beruchte lijmplakker:

Activist Jelle na lijmincident: 'Beau voelde zich helemaal niet bedreigd'

01:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau vreesde dat klimaatactivist 'iets verschrikkelijks' van plan was

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!