Beeld © Talpa/Lang Leve De Liefde 20 januari 2020

Wat kunnen ze koken, hè? De grootste blunders in Lang Leve De Liefde op rij

5 november 2022 12:12

Omdat voor velen liefde door de maag gaat, doen heel wat kandidaten in 'Lang Leve De Liefde' hun stinkende best hun date in de watten te leggen. Met een heerlijk kopje koffie, een smaakvol (lees: smaakloos) ontbijt of uitgebreid diner. Met hilarische (kook)blunders als gevolg.

"Ik denk dat je nog nooit zoiets lekkers hebt gehad"

Omdat we de beroerdste niet zijn, zetten we met liefde de pijnlijk doch hilarische en soms aandoenlijke momenten op een rij. Een croissant afbakken op een inductieplaat is nu eenmaal het recept om viral te gaan. 

Beetje misselijk

Als je jouw most famous scrambled eggs belooft aan een half Engelse vrouw leg je de lat wel erg hoog. Toch is Roy voor de duvel niet bang. "Ik denk dat je nog nooit zoiets lekkers hebt gehad", zweert hij. Maar ja, als je 'een beetje misselijk ben ik' met een doorrookte stem als antwoord krijgt op de vraag hoe het smaakt, kun je beter nog even blijven oefenen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mariska van Kolck maakt opwachting in LLDL, uitgemaakt voor heks

Het ligt toch echt aan jou

Zie maar eens een goede beurt te maken als je niet eens een inductieplaat aan de praat krijgt. "Het ligt echt aan jou, denk ik", klinkt het bitse oordeel van Jaspers date Femke. Als hij vervolgens aan haar vraagt hoe ze de date vindt gaan, is het antwoord kort maar krachtig: "Ik had geen verwachtingen, eigenlijk. Dus ja, dat is mijn antwoord." Het klinkt alsof haar kookpunt inmiddels is bereikt. 

Koen, wat doe je?

Koen, je bent een lieverd. Maar eieren kook je in een pan water (niet in een foodprocessor), croissantjes bak je af in de oven (niet op een inductieplaat) en afbakbroodjes heten niet voor niks afbakbroodjes. Liefde gaat op deze manier niet alleen door de maag, maar er ook net zo snel weer uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Klungelige manager koffiezaak valt door de mand in Lang Leve De Liefde

Is kip nou vlees?

Bij Lang Leve De Liefde zijn kandidaten niet alleen aan het goede adres voor een gratis overnachting met een wildvreemde, 24 uur met elkaar opgesloten zitten leidt bij velen ook tot intelligente discussies. Is kip nou vlees of kip? En als een krab niet in de zee leeft, is het dan ook vlees? Stof tot nadenken. 

Ik heb al jaren geen vlees gegeten

Knap hoor, als je als carnivoor al een jaar lang geen vlees hebt gegeten. Maar wat eet Roberto dán? In zijn geval hachee en boerenkool, met een bal gehakt of een runderlapje - 'dat dan weer wel'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

LLDL-deelnemer heeft vier kinderen bij drie verschillende vrouwen

Het is anders...

Het zijn niet alleen mannen die indruk op vrouwen proberen te maken. De vrouwen in het programma kunnen er ook wat van. Als je een zalm bereidt die eruitziet alsof 'ie uit de maag van een kat is gekomen, kun je maar beter je verlies nemen. 

Een barista die geen koffie kan zetten

Ken je de grap van een barista die niet met een pistonmachine - een koffiezetapparaat dat vaak door professionals wordt gebruikt - kan omgaan? Geen goede reclame voor Starbucks dit, maar daarom misschien wel des te grappiger. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

LLDL-deelneemster létterlijk in vuur en vlam tijdens date

Een beetje droog

Lekker hoor, een ontbijtje à la Chavis. Een croissant is voor veel vrouwen de beste manier om de dag te beginnen, maar hoe rol je die dingen eigenlijk? Chavis komt er niet helemaal uit.

Lang Leve De Liefde is op werkdagen om 18.55 uur te zien op SBS 6. Kijk de afleveringen hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!