Soundos El Ahmadi in De Verraders Beeld © RTL
Tim van Rodijnen
Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

'Zonder Soundos was er geen reet aan Halloween-editie De Verraders geweest'

2 november 2022 11:46

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn tweewekelijkse column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Ik vond Soundos al hilarisch en hysterisch tegelijkertijd in Expeditie Robinson"

Het is eeuwig zonde dat deze Halloween-editie van De Verraders is weggemoffeld op Videoland, want echt álles zit erin: hoogverraad onder zowel de verraders als de getrouwen, emoties, humor én de slechtste verrader ooit in de vorm van Dave Roelvink. Maar wat mij betreft speelt Soundos El Ahmadi de absolute hoofdrol van opperverrader. 

Toen de drie verraders, Dave, Soundos en Frits Wester aan het begin van het spel werden aangetikt, wist ik het al meteen: Dave gaat hier niks van bakken, maar Frits en vooral Soundos kunnen dit als geen ander. Hilarisch om te zien hoe bikkelhard Frits in de eerste ronde al is en zijn medeverrader Dave uit de wedstrijd knikkert. Maar daarmee wakkert hij juist de ultieme verrader in Soundos aan. En dat is precies wat een programma als dit nodig heeft, iemand die over lijken gaat om het spel te winnen. "Ik heb geen er geen problemen mee om wie dan ook te verraden", aldus de comédienne.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Echte Meisjes in de Jungle nu al de beste hysterische tv in tijden'

Zonder Soundos zou er geen reet aan dit seizoen zijn geweest. Natuurlijk was Famke Louise ontwapenend in deze reeks en Bobbi Eden allervermakelijkst met haar schunnige grappen. Maar de manier waarop Soundos na de eerste ronde tafel al acteert - met tranen en al - dat ze het spel zo heftig vindt en het allemaal niet aankan, terwijl ze ondertussen stiekem gewoon bezig is om iedereen voor de gek te houden... En hoe ze een aflevering later haar snode plan om mede-verrader Frits te verbannen uitvoert. Aan de ronde tafel spreekt de comédienne een stortvloed aan woorden uit met een spanningsopbouw waar menig scriptschrijver nog wat van kan leren. De andere kandidaten, en ook ik thuis, hangen aan haar lippen.

Natuurlijk staat de komiek al langere tijd garant voor spraakmakende televisie. Ik vond haar al hilarisch en hysterisch tegelijkertijd in Expeditie Robinson, waar ze iedere keer wegging, maar dan toch weer terugkwam en het vervolgens tot de finale schopte. En ver daarvoor was ik ook al fan van haar in Wie is de Mol?, waar ze eveneens doodleuk de finale haalde. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Zo lang het duurde voor ik Peter Gillis leuk vond, zo snel is dat voorbij'

Mensen doen wel eens gemeen over Soundos, sommigen vinden haar irritant. En oké, ik zie wel waarom ze ergernis kan opwekken. Maar je moet het haar nageven: de rol van verrader zit haar als gegoten. De wijze waarop ze iedereen een oor aannaait en het hele spel met haar droge humor analyseert, maakte me meermaals aan het lachen.

Uiteindelijk heeft Soundos De Verraders, net als Expeditie Robinson en Wie is de Mol? weliswaar niet gewonnen, maar ze heeft dit seizoen wél smaak en kleur gegeven. Dat kan niemand ontkennen, of je haar larger than life-personality nou mag of niet. Terwijl de conclusie van deze reeks naderde merkte ik dat ik oprecht gespannen naar de tv zat te kijken, zo graag wilde ik dat Soundos er met de zilverbuit vandoor gaat. Helaas kwam Bastiaan tot de conclusie dat de comédienne een verrader moet zijn. Na een bijzonder spannend einde waarbij meerdere tranen vloeiden, stemden ook Bobbi en Famke de grappigste verrader ooit naar huis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Eindelijk! Dekhengst Harrie Snijders doet zijn bijnaam weer eer aan'

Ondanks dat Soundos is ontmaskerd, houdt ze aan haar deelname het gevoel over dat ze heeft gewonnen. En dat gevoel is wat mij betreft volledig op zijn plaats. Zonder haar was het simpelweg een stuk minder leuk geweest - en wat heeft ze het goed gespeeld! Misschien kan ze nog een komische thrillerserie schrijven op basis van haar avonturen bij De Verraders. Aan de ronde tafel kwam het eerste deel van het script er in elk geval zo uitgerold.

Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!