Screenshot Chateau Meiland / 31-10-2022 Beeld © SBS6 / Talpa

Meilandjes kunnen tranen niet bedwingen op begrafenis kat Jut: 'Ik vind het zo erg'

31 oktober 2022 21:03

In 'Chateau Meiland' is het vaak hysterisch gegil en gelach dat hoogtij viert, maar in de uitzending van maandag staan ook emoties centraal. Maxime Meiland (26) en haar man Leroy Molkenboer (30) moeten namelijk afscheid nemen van hun geliefde kat Jut, die slechts anderhalf jaar oud is geworden.

"Het is echt heel zielig"

De Meilandjes staan bekend als grote dierenliefhebbers. Des te harder is dan ook de klap als ze horen dat voor het huis van Maxime en Leroy hun kat Jut is doodgereden. "De overbuurman stond bij ons voor. Die vroeg of wij een grijze kat hadden. Toen zei hij: die is overreden", legt Maxime uit. "Dat was natuurlijk meteen allemaal janken. Ik vind het echt verschrikkelijk." De familie besluit Jut te begraven. "Dan begrijpt Claire ook een beetje wat er aan de hand is", zegt ze.

De begrafenis vindt plaats in de achtertuin van Martien en Erica. "Het is echt heel zielig", zegt Claire dan. "Hoe oud is-ie nou geworden?" vraagt Erica zich dan af. "Anderhalf maar", antwoordt Leroy.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martien Meiland verbaast Chateau-kijkers met decoupeerzaag: 'Alleen hij kan dit'

En dan beginnen de tranen te komen. "Ik vind het erg", zegt een geëmotioneerde Maxime, die haar tranen niet kan bedwingen. Erica biedt dan aan het gat dicht te scheppen. "Zo blijft Jut nog altijd een beetje bij ons."

De kijkers van Chateau Meiland leven mee met de familie. 'Wat sneu voor de kat en de familie Meiland', reageert iemand. Een ander: 'Mensen met een hart voor dieren hebben over het algemeen vaak het hart op de juiste plek!'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Leroy reageert op felle kritiek Chateau-kijkers: 'Doet me niet zoveel'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Erica is helemaal klaar met Martien en zijn tas in Chateau Meiland: 'In godsnaam'

Chateau Meiland gemist? De afleveringen kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!