Loretta Schrijver Beeld © ANP

Loretta Schrijver verdrietig om stop Koffietijd: 'Dood- en doodzonde'

1 november 2022 17:22

Vandaag is bekendgemaakt dat 'Koffietijd' vanaf 23 mei 2023 stopt. Voor de presentatoren van het programma en het team erachter is het een grote klap. Loretta Schrijver (66) vertelt aan RTL Boulevard dat ze het nieuws 'even slikken' is.

"Het is even slikken en een groot gemis voor de makers, het team en vooral voor de kijkers"

De hoofdsponsors van het programma, De Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, zijn genoodzaakt de stekker eruit te trekken, omdat het programma te weinig kijkers trekt. "Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken”, laten ze in een verklaring weten. "Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers. Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Productions met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL en loterijen trekken stekker uit Koffietijd, onvoldoende kijkers

Loretta begrijpt het besluit, maar vindt het desondanks erg jammer. "Ik vind het dood- en doodzonde. Het is even slikken en een groot gemis voor de makers, het team en vooral voor de kijkers." In een interview met Radio 538 laat Loretta weten dat ze vanavond een etentje hebben met het hele team. Op de vraag of dat dan geen gek etentje gaat worden, reageert ze: "Het wordt nu misschien wel een beetje mineur. Of misschien zijn we allemaal optimistisch en blij dat we het nog zeven maanden kunnen maken. Je moet het ook kunnen omdraaien, wie weet wat er nog voor fantastische dingen aankomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL kijkt naar mogelijkheden voor vervanging van Koffietijd