Quinty en Vivian reageren op stoppen Koffietijd: 'Balen'

03:08

Quinty en Vivian over einde Koffietijd: 'Ordinair gezegd: kutzooi'

2 november 2022 10:14

In de eerste uitzending van 'Koffietijd' na de aankondiging dat het programma in mei van de kijkbuis verdwijnt, gaan presentatrices Quinty Trustfull (51) en Vivian Slingerland (50) in op dit besluit. "Normaal gesproken hebben we het op deze plek over het nieuws dat ons is opgevallen. Nu zijn we zelf het nieuws", zegt Quinty aan de kop van de show.

"Het is heus wel te begrijpen, maar dat wil niet zeggen dat je het emotioneel gezien ook een plek kunt geven"

"Wij hoorden gisteren dat Koffietijd op 26 mei 2023 om precies te zijn gaat stoppen en dat is hartstikke jammer", begint Quinty. "En dat is een understatement." Dan vertelt Quinty dat zij het nieuws dinsdag na de show te horen kreeg. "Dan springen de tranen in je ogen. Dat geef je dan een paar uur een plek. Toen kregen we zoveel berichtjes van mensen die nog willen komen. Van de 3J's, tot Jeroen van der Boom en Jan Smit. Maar het is natuurlijk wel gewoon balen."

Vivian noemt het stoppen van het programma 'ordinair gezegd': "Gewoon een kutzooi. In de wandelgangen hoorden we hier en daar al wat, dus het is niet helemaal nieuw. Maar de dag dat je het hoort is vervelend. We hebben een fantastisch team. Ik ga dat wel enorm missen." Quinty geeft dan nog aan het besluit om te stoppen te snappen. "Het is een duur programma om te maken. Het is heus wel te begrijpen, maar dat wil niet zeggen dat je het emotioneel gezien ook een plek kunt geven. Maar daar hebben we gelukkig nog zeven maanden voor. Wij kunnen het, heel chic, tot aan het einde van het seizoen afmaken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob over Koffietijd: 'Je moet erkennen dat dit het niet meer is'

RTL maakte dinsdag bekend dat Koffietijd na mei 2023 van de buis gaat. Vanaf dan is 'even een momentje met elkaar' niet meer. "Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers", stelden initiatiefnemers de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij in een verklaring.

Het ochtendprogramma was voor het eerst in 1994 te zien met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij als gezichten, maar stopte ermee in 2001. Vanaf 2010 keerde het programma terug op televisie met Loretta en Quinty als boegbeelden van de show.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

RTL en loterijen trekken stekker uit Koffietijd, onvoldoende kijkers

Rob over Koffietijd: 'Je moet erkennen dat dit het niet meer is'

05:18